Monday, 10 October 2016

Short Trip to Melaka : Lunch @ Ee Ji Ban Melaka

Yeah, #JJCM Melaka lagi..walaupun duk Melaka 2 hari satu malam, tp alhamdulillah, dapat pergi ke restaurant yang dihajatkan..Sebelum bergerak balik, kitaorang stop by Ee Ji Ban for our lunch..i memang dah lama nk makan chicken rice balls..sejak masuk dalam Best in the World episode..i mmg dah aim nk datang makan kat sini..so bila cuti2 ke Melaka..kedai ni memang dah masuk dalam list la..nasib baik mr hubby jenis layankan aje bini dia ni..hehehe..

Time kitaorang sampai, almost full house jugak..time lunch hours. Memang luck time tu..dapat parking depan kedai..Kat kedai ni ada system..ada waiting line..so bila meja dah ready, diaorang akan panggil..so xde la crowded dengan orang yang menunggu dalam kedai..crowd control..

JJCM TIME..
RAJIN PEKERJA DIA
Coz this is our first time ke sini,.x sure nk order apa..yang pastinye..nak makan chicken rice balls la..so last2..lepas belek2 menu dia..kitaorg order mix half chicken (roasted & steam)..plus soup, 10 chicken rice balls & one plate nasi..

NYUM NYUM..BANYAK X KITAORANG ORDER..
Chicken rice balls dia memang unique..on its own, memang dah ada rasa yg tersendiri. Memang sedap la..mula2 anak2 x berapa nk makan..tp last2 makan jugak..nasi dia biasa saja la..tp for me, apa yg best..sos dia kot..spicy!! Sos yang merah dia tau..perggh!! Rasa macam nk tuang je semua..haha

SOS DIA SEDAP..
Dari segi ayam dia..i rasa roasted dia lagi masyuk..steam dia ok gak la..tp I prefer more to their roasted chicken.

LOVE THE ROASTED CHICKEN!
Dari segi harga, for me..a bit pricey sikit la..soup dia kena beli asing la..doesn’t come with the set.

 Overall..memang sedap..thats why its always full house..service pun bagus..makanan pun cepat je sampai..datang kembali?? Of course lorr!! I'm a nasi ayam lover!!..hehe

K, its time to say goodbye to Melaka..2 hari yang penuh bermakna..hahaha..penuh dengan makan-makan dan santai2..can't wait for my next vacation..bubbye for now..

Address: 275, Jalan Melaka Raya 3, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia
Phone: +60 16-366 5220






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...