Monday, 29 January 2018

My first try on Hokkaido Baked Cheese Tart

Nak jejak ke Hokkaido, memang angan2 lagi la. So kita jejak makan Hokkaido Baked Cheese Tart saja dulu. Hehehe. Selalu nampak kiosk ni dekat mall-mall. Dan selalunya, ramai yang akan beratur panjang. I walaupun teringin nk try, tp x menyempat untuk membeli lagi. Hari tu, geng ofis ada bagi voucher untuk Hokkaido Baked Cheese Tart ni. Dapat half price gitu untuk yang 12 pieces punya. 


12 PIECES OF GOODNESS

So that day, kitaorang decide untuk membeli untuk bawak balik kampong. Tp untuk voucher ni, hanya boleh beli 3 perasa sahaja which is Matcha, Chocolate and Original. Dekat sini, ada juga, Salted Egg dan juga Durian tp kiatorang hari tu, xde add on perisa2 yang lain. Tp Salted Egg tu memang nampak tempting. Probably next time la ye. That day, kitaorang beli 6 original, 3 matcha and 3 chocolate.

ORIGINAL..FRESH FROM THE OVEN

MATCHA

CHOCOLATE

Antara ketiga-tiga perisa tu, my fav – is the Matcha Flavour. Rasa matcha dia kuat. Tart dia pun, x berapa ranggup, dan x juga rapuh. Just nice. Tp combo matcha dengan tart tu, memang sedap. Next I suka yang original. Memang sedap. Satisfy habis!! Chocolate dia for me, not bad la, just not for my liking. Mungkin juga coz banyak sangat kacang kot. Jarang juga x gemar chocolate ni..hehehe.

Tp sebenarnye, makan satu jer dah cukup kenyang. Nasib hari tu makan ramai-ramai, so dapat la share2. Leh rasa semua. I beli time ni dekat cawangan IOI City Mall. Betul2 depan Tesco. Can’t miss it. 
Apa pun, my verdict, love the taste. Will definitely come back to try out their other flavours. Even though the price is quite expensive (all above RM5 per piece - price varies with flavor) but worth it. Patutla barisan sentiasa panjang..

☺☺




2 comments:

  1. dlu2 mmg pjg Q...tp skarang tk dh..dlu yg coklat tu tkde plak kacang atas tu...oh ada salted egg dh..durian punya sedap juga...tp byk2 baked cheestart ni yg pakbo paling sedap sbb dh try yg hokaido ngan tokyo secret...nanti try la

    ReplyDelete
  2. Hari tu ada perisa durian tak silap. Ana prefer yang orginal. Coklat dia agak memuakkan. Tp kalau simpan dalam fridge lagi sedap jadi dia.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...