Tuesday, 30 January 2018

Seoul Kids Playzone @ Giant USJ

Dah a few times jugak menapak ke Decathlon USJ ni, and during our latest visit, kitaorang menyinggah ke satu indoor playground ni. Dah lama perasan indoor playground ni tp sebenarnya hari tu, xde niat pun nk masuk sini. Plan hari tu, untuk pergi ke Decathlon dan Giant. Tp last2 x pergi Giant coz memang xde nak mencari barang pun. Hari tu, nk celebrate Ziyad’s birthday walaupun birthday dia keesokan harinya. Pre-birthday treat. Kitaorang selalu jugak bawak anak-anak pergi ke indoor playground ni tp selalunya time-time birthday. Playground ni atas Decathlon and otw to Giant punya entrance.

WELCOME

Nama indoor playground ni --> Seoul Kids Playzone...for more info, you guys can check out their facebook. Click --> HERE

SEOUL KIDS PLAYZONE

WELCOME

PRICE PER HOUR

Time kami masuk ke Seoul Kids Playzone, memang xde orang. Sampai kami keluar dari playzone tu, still xde orang. Pelik jugak coz kawasan dia agak catchy. Rasanya location wise kot. Kalo di dalam mall, rasanya probably akan lebih meriah. Coz that was a weekend, and tiada orang. Tp best jugak la tuk kitaorang coz semua kami conquer. Dari segi harga, mungkin a bit expensive kot coz its per hour base. Selalunya tempat lain, per day atau per entry kan..they also have membership rates. Lagi murah la kalo beli yang itu tp kitaorang x jadi member pun. X selalu dtg sini pun. For those yang tinggal berdekatan, blh la apply membership. 

Dekat playzone ni ada dua bahagian. One for small kids and the section for bigger kids. Kawasan untuk yg kanak2 besar tu, more kepada building blocks. I suka giler dia punya blocks. Lembut giler. Macam lego besar tp version lembut. Seronok anak2 I stack blocks tu.  Asyik duk buat tower sesaja. Si kecik, asyik duk main tempat memasak jerr..chef in the making ke?? Playzone dia very cheerful. I suka konsep dia..

Some info on this new indoor playground. 

“Tucked in USJ 1, Seoul Kids Playzone is a indoor playground for children of all ages to let loose and play to their heart's content. The playground has numerous activites and toys including foam blocks for little hands to build into tall castles, a sand pit for for frolicking, and a playhouse for baby crawlers to practice their motor skills. Seoul Kids Playzone also offers parents a comfortable waiting area to keep a watchful eye over their children while enjoying a cup of coffee.”

Small Kids Area

SAND AREA (MADE OF WOOD)

SHAPES

OVERALL VIEW

PLAY KITCHEN

MINI BALL POOL AND SLIDE

Bigger Kids Area

TWIN TOWER???

BLOCK AREA

POOL OF BALLS

SMALL CASTLE MADE OF FOAM

Hari tu, dalam sejam lebih jer budak-budak ni main. Kitaorang datang malam. Kalo time siang, mungkin akan sampai dua jam tu la. Apapun, anak-anak memang suka la. Lagi2 di kawasan ball pool dan memasak. Quite a unique place. Colourful and educational.

*Jgn lupa bawak stokin ye..kalo xde pun, dkt sini ada jual.

Address: 672, Persiaran Subang Permai, Subang Light Industrial Park, 47500 Subang Jaya, Selangor


2 comments:

  1. bdk2 kalo dpt main kt tmpt2 mcm ni..rasanya tkmo blk sbb seronok main2 dlm playzone tu...tmpt2 gini mmg standard mahal tiketnya..ni yg parenthood ada 1 lg voucher nk redeem, anakdara tu pn dok tanya bila mama nk bw die pegi..sbb lama dh tk bw hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skg dah start banyak indoor playground. Hr tu pergi parenthood..mmg berjam2 dlm tu..kitaorg yg x larat..haha..budak2 energy steady jerr..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...