Monday, 26 September 2016

Short Trip to Melaka : Lunch @ Qasreena Café Bukit Katil

Macam biasa, sebelum nk pg jalan2 ke negeri lain, harus la buat study sikit..so I google la beberapa tempat makan yang femes2 kat Melaka..memandangkan kitaorg dua hari satu malam jer di Melaka, so x leh la banyak sangat nk jjcm..so usha punya usha..ramai org sarankan makan Mee Racun di Qasreena Café..

Café ni otw je ke arah Hotel (tp still jauh lagi la..hotel di kawasan bandar melaka sikit)..so boleh la singgah dulu..dekat2 jugak dengan Bayou Lagoon. Berdepan dengan rumah banglo yang belum berpenghuni..mula2 sampai ke kawasan kedai dia..terasa mcm..betul ker?? Tanda kedai dia pun x menunjuk kan Qasreena Café..ada banner saja..tp x sampai 2 minute lps tu..berpusu2 kereta masuk kearah kawasan kedai tu..x pasal2 kitaorg kena parking jauh..

Bila masuk jerr..fuhh..lega..lum full house..tp hampir la coz lunch hours dah..mungkin jugak coz minggu raya haji tu ramai yang cuti..so hari tu..pelayan dia sorang jer..dia la pelayan..dia jugak la cashier..nasib baik tukang masak org lain..kalo semua dia..ntah kul bp nk dpt makan..hehe..

MENU
MENU
MENU WESTERN
DECO DINDING DIA..EHM...
Yg femes kt kedai ni..Mee Racun, Soto Ayam dan Pizza Aladin dia..
I order Soto Ayam dan Bandung soda. Mr hubby lak, makan nasi campur. Kedai ni ada jugak jual nasi campur waktu lunch..i usha gak..sedap2..mr hubby ambik asam pedas dengan kerabu betik..sedap woo kerabu betik dia..jarang2 jumpa..anak I pun makan nasi campur jer..

YG NI MASYUK..KERABU BETIK..PEDAS2 GITU
ASAM PEDAS IKAN KEMBUNG
Here come’s my soto ayam..yg best nye pasal soto ayam dia ni..ayam dia..digoreng then di masukkan dalam soto..jadi lembik2 gitu..sedap weii soto dia..x puas makan…coz kena kongsi dengan Lily n Uzayr..ada gak order mee racun..tp take away saja..tp rugi lak rasa nya x makan kt kedai tu..katanya tu yg best seller dia..tp memandangkan i jenis x berapa nk tahan pedas..tu yg x order waktu lunch tu..take away dulu..

SOTO AYAM
Last2..bila dah sampai hotel..x termakan dah mee racun tu...huhuhu..sayang sangat..memang xde rezeki nk merasa mee racun dia..nampak sangat kena repeat balik kedai ni..hahaha

Ni Bandung Soda dia..menarik kan kaler2 dia..dari jauh I dh terliur..over!! Rasa dia ok la..xde la manis sangat..dan rasanya dia pakai ais krim soda berbanding dengan air soda..sedap jugak..lagi2 di waktu tengahari yg terik. Anak i nampak jer air kaler2..terus dia kata air dia..xpe la..sharing is caring..

BANDUNG SODA

Overall, agak menarik la kedai ni..menu dia ada macam2 gak la..tp waktu lunch, terhad sikit menu dia..x semua items dalam menu tu available untuk waktu lunch..apa pun..harus repeat balik kedai ni..x pekena mee racun dia lagi ni..kena plan next trip pi melaka la gamaknye ni..hehehe..i x kisah..i memang suka pi melaka ni..byk memories di melaka..

K..bubbye


Alamat:
No 15, Taman Puncak Bukit Katil, 75450 Malacca, Malaysia
+60 13-347 7404

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...