Tuesday, 13 September 2016

Short Trip to Taiping : Naik Swan Boat

Lama betul x naik ala2 paddle boat ni..last yg I ingat, time zaman dating2 dulu..hahaha..poyo je kan..dating pi naik paddle boat..konon romantic la kan..tu la aktiviti zaman2 remaja dulu..

So hr tu, bila pusing2 kat kawasan Tasik tu, ternampak la Taiping Lake Ride & Cruise..nmpk banyak sangat swan & paddle boat kat kawasan tasik tu..aktiviti riadah petang2..

Anak I si Ziyad dah start teruja..terus bg tau yg dia nak naik swan boat tu..memandangkan kitaorang xde plan nk kemana lepas tu..so ikut je la permintaan dia..cari parking dekat2 sikit ngan kawasan dia..so x yah jalan jauh sangat. 

Time kitaroang dtg tu..xde la ramai sangat..ramai yg tengah berkayuh..tp still banyak lagi swan/paddle boat yg x digunakan..

RULES & REGULATIONS
KALO X NAK PADDLE, SETAKAT AMBIK GAMBAR PUN BOLEH
 Yg ni kelakar..i duk snap2 gambar..bila nk check balik gambar yg I snap tuk harga ticket..rupanya I x snap pun harga ticket yg available..x nampak di sebalik kertas putih yg diaorang tampal..i pulak x berapa nk ingat..yg in-service time tu yg di bawah ni

Ticket A – Twin Paddle
Ticket B – Swan Paddle

So kitaorg ambik ticket B..boat yg besar sikit la..yg bleh memuatkan 4 people..Twin Paddle tu tuk couple2 la kan..hehehe..tp dr segi harga..x berapa nk ingat..maklum la..mr hubby yg bayar..hehehe

Jom usha sekeliling dulu..ada kawasan rides tuk kanak2..rides ni still pakai 50 sen yg lama tau..n sekali masuk duit jer..bg i..rides dia agak lama jugak..dalam 5 minit lebih rasanya each ride..rides kalo dekat shopping complex tu..dah capai rm1 atau rm2 dah..dah la sekejap..nasib baik la i ada duit dyiling 50 sen dalam beg..hahaha..ada jugak kawasan ikan dekat sini..

KAWASAN RIDES TUK KANAK KANAK
IKAN..KECIK JER KAWASAN DIA..
Petang tu..x ramai..lepas je beli ticket..tunjuk dekat pekerja kat situ..then diaorang akn bg life vest yang kaler oren tu..uzayr pun kena pakai..vest tu lagi besar dr dia..tenggelam uzayr..last2 I buka je..rimas lak I tengok..

READY DAH TUK NAIK BOAT
USHA PEMANDANGAN SIKIT
Dh agak dah..confirm la I ngan mr hubby yg akan kayuh..nak harapkan ziyad..terus kata dia penat..cheh..sabo je la..i dengan gigih kayuh..maklumla..berbaju kurung..hahaha..
I ingat xde la berpeluh sakan nk kayuh2 ni..rasa x larat sangat kaki nak berkayuh..ride ni untuk 30 minute..so kitaorang try la habiskan dlm masa 30 minute tu..walaupun I berharap sgt2 utk berkayuh sekejap je..x larat nk kayuh dah..getar kaki wei!!!

Lily n Ziyad memang seronok la..tengok pemandangan..tegur orang kiri kanan yg naik boat jugak..angin pun tiup2 sepoi2 jerr..so just nice la..

BANYAK LAGI
USHA PEMANDANGAN LAGI..
DAH NAK HABIS PUSING DAH NI..GETAR KAKI.!!
Nk kembali ke sini untuk paddle...no no no..hahaha..bukan sebab x syok..sebab kaki getar..nampak sangat x exercise..hahaha..apa pun, quite a nice experience. 


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...