Tuesday, 13 September 2016

Short Trip to Taiping : Dinner @ Doli Kuey Teow

Sebelum bergerak hari tu pi ke Taiping, I dah start google2 tempat makan menarik di Taiping. Taiping ni boleh la dikira food haven jugak..banyak sangat cadangan bloggers2 yang lain kalo tuk tempat makan yang sedap di taiping..so memandangkan kitaorang sehari je kat sana..so x blh la nk cuba banyak sangat..i teringin nk makan di Doli..so apa lagi..turn on waze..its time to jjcm taiping

Memang macam luck hari tu..dapat parking betul2 berhadapan dengan kedai..takdir namanya tu..hehe
Doli ni kedai dia dekat kawasan rumah kedai..and jalan depan kedai memang one way jerr..nasib baik mr hubby terer jalan2 kt taiping ni..

DOLI..HERE I COME!!
Bila masuk je ke dalam kedai..dah hampir full house dah..tu dalam pukul 6 ptg..dinner ke minum petang tu..hahaha..menu dia x banyak..kalo dah sedap..x payah berjela-jela menu..sikit je menu dia tp kaw2 semua..usha punya usha..i order Kuey Teow Biasa, mr hubby order Mee Rebus dan untuk budak2..nasi ayam. 

SUASANA..
MENU
Xde la lama sangat tunggu..tp bila tengok makanan sampai ke meja sebelah..bau aroma dia..menusuk kalbu gak la..terus perut buat bunyi lagu sayu2…

Ni la rupa dia..the famous Kuey Teow Doli..ada gak td nk terorder yang besar..tp mr hubby dah buat muka semacam jerr..so trs x jadi..i suka order banyak2..tp last2 x habis..

KUEY TEOW GORENG BIASA
CLOSE UP SIKIT
My verdict on the Kuey Teow..memang kaw!! I mmg peminat kuey teow pun..tp dia punya ni..mmg sedap la..sedikit kering..tp still..i suka rasa dia..tup2 time I makan tu..Lily n Uzayr pun nk jugak..last2 diaorang x makan pun nasi ayam..duk mintak di suap kuey teow..patut order yg besar. ni..hehehe…last2 I kenyang jugak..

Mee Rebus mr hubby..sangat la pekat..nice!! kuah dia memang terasa la udang2 semua..tp tengok mr hubby mcm x kenyang..xpe..dia tukang habiskan nasi ayam si Ziyad..

MEE REBUS
Nasi Ayam dia..sedapp gak la..i suka sos cili dia tu..rasa dia unique sikit..tp overall..memang sedapp..

NASI AYAM
Memang patut la Doli Kuey Teow ni selalu menjadi tempat tumpuan bila datang ke Taiping..makanan dia tip top..layanan pun mantap..

K, dah kena gerak balik ke Putrajaya..jauh perjalanan ni..bubbye taiping..


Address : No. 5 Regat Tupai, 34000, Taiping, Perak, 34000, Malaysia
Phone : +60 5-841 0525





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...