Monday, 19 September 2016

Dinner @ OnlyMee Putrajaya

Dah lama sebenarnya duk usha restaurant ni..tp x berkesempatan pulak nak pergi..rupanya banyak kedai yang menarik sekitar putrajaya ni..so malam tu, I ajak mr hubby pg makan mee..jemu la pulak makan nasi jerr..mr hubby pulak dah kenyang..so I ajak pg ke OnlyMee Putrajaya..it turns out..OnlyMee ni betul2 dekat Marina Putrajaya, bersebelahan dengan Pullman Putrajaya. 

Malam tu pulak..ada pulak orang buat reception kawen kat kawasan Marina tu..dah payah pulak nk dapat parking..pusing punya pusing..akhirnya dapat gk..


Serba sedikit pasal OnlyMee ni.. 
Di OnlyMee, diaorang membuat mee-nya sendiri. Kesemua Mee yang di hasilkan di sini adalah fresh dan ianya di perbuat oleh Chef yang terlatih. Mee yang dihasilkan pula menggunakan mesin yang diimport dan direka khas dari Korea.

Setakat ni ada 3 cawangan:  di Putrajaya, SACC Mall Shah Alam & juga di First World Plaza Genting Highlands


MUNAKATA RAMEN
LAWA KAN KERUSI DIA
Mula2 kitaorg ingat kedai dia macam tutup..coz xde org..bila masuk..br nampak, ada satu couple tngh makan..restaurant dia ceria sangat..kerusi dia colourful2 gitu..
Jom usha menu dulu ye..

MENU
I memang dah aim dah nk makan 4 bowls tu..apa yang ada dalam four bowls ni :
Asam Laksa Penang, Kari Laksa Ipoh, Thai Green Mee Curry, Penang Prawn Mee

Ada 4 jenis mee dalam satu hidangan..setiap satu diletakkan dalam small sized bowl. Harga --> RM12 jerr..so satu mangkuk tu dalam RM3..mr hubby xde order apa2 (dia dah kenyang katanye..tp bagus jugak la..leh tlg habiskan portion i..hehehe)..untuk anak2..order fish ball soup. 

Dalam 10 minit, makanan pun sampai. I memang teruja la tngk 4 mangkuk yg comey..dah la bau dia sedap giler..so first bowl yg I ambik..of coz asam laksa penang..dan rasa dia..memang sedap la..green curry dia pun masyuk…pedas!! Kari Laksa Ipoh dan Penang Prawn Mee, for me..ok2 saja..nasib baik malam tu ada mr hubby..kenyang woo..banyak kot mee diaorang letak dalam tiap mangkuk tu..
Overall..memang berbaloi la..tp kalo next time nk dtg kembali..nk order asam laksa dia..perghh!!

4 LITTLE BOWLS..RM12.00 
CLOSE UP SIKIT..NYUM NYUM

Fish Ball Soup budak ni pulak..macam fish ball soup kedai2 lain gak..very plain saja..ehm..sorry x menyempat nk snap..anak2 dah baham dulu..

K..time to balik..dah boleh potong restaurant ni dari dalam list jjcm i..hehehe

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...