Tuesday, 12 January 2016

Lunch @ Yoshinoya & Hanamaru D'Pulze Cyberjaya

Food hunting kembali..tp skang kena limit sikit la..lepas bersalin hari tu..payah gak nak turun berat badan ni..huhuhu..terasa macam dah tua la pulak..metabolisma x macam dulu dah..

So weekend hari tu..saja ajak mr hubby makan luar..dan jugak sebab nk cari barang dapur sikit..Nk pg ke IOI City Mall, confirm la ramai..so I ajak la mr hubby ke D’Pulze Cyberjaya..teringat jugak kat situ ada restaurant yg I teringin sangat nk makan..Japanese food..I ni kalo makanan jepun atau korea..memang x dpt nk dipisahkan --ngeee

Jarang sebenarnya menapak ke D’Pulze Cyber ni..lama gk x jejak ke situ..memang banyak perubahan sejak last time I dtg situ..skg, almost all floors dah occupied..kedai makan pun banyak..waktu kitaorg dtg hari tu..x ramai pun org..nk shopping memang senang..

So lets check out Yoshinoya & Hanamaru Udon..restaurant ni femes kat jepun..ala2 konsep cafeteria gitu..

Time kitaorang datang, x ramai pun customers kat situ..so I terus menuju ke Yoshinoya..lama gk fikir nk order apa..nasib baik xde customer lain..so leh la usha lama sikit..while mr hubby order dekat Hanamaru Udon untuk budak2 ni makan..kedai ni kat tingkat atas sekali..sebelah2 dengan Big Bob (Burger) dan Molly Fantasy..

Jom usha menu dia..ada macam2 jenis..boleh pilih size regular atau large bowl..
Menu Yoshinoya

MENU
YOSHINOYA
Menu Hanamaru Udon

MENU
HANAMARU UDON..
ADD ON..ADA MACAM2
So apa yang kitaorang order?? I order Beef Yakiniku Rice Bowl (L) + Set ( Refillable green tea and miso soup). Mr hubby lak order,  Spicy Chicken Tempura Bowl (R) + Set ( Refillable green tea and miso soup). Untuk budak2, kitaorang order Kitsune Udon (L)

I nyer Beef Yakiniku, memang sedap..portion nasi dan daging dia memang banyak..dah la i ambik Large bowl..haha..memang dasar makan banyak..habis kot i makan..nampak mcm kecik jerr mangkuk dia..tp banyak kot..

BEEF YAKINIKU RICE BOWL (L)
Ni mr hubby nye..a bit sweet..xde la spicy mana pun..mr hubby x habiskan pun..coz sos manis dia bila campur dengan nasi..jadi muak sikit..ayam dia sedap la..tp memang x leh nk habiskan..i try gak nak habiskan nasi dia..perghh..manis gilerr..

SPICY CHICKEN TEMPURA BOWL (R)
Ni budak2 nye..Udon dia beso2 kot..yg ni pun sedap..broth dia pun sedap (dashi)..budak2 pun seronok je makan..kawasan air pulak dekat belakang..boleh beli air kat situ..tempat refillable green tea dia diaorang letak kat kawasan belakang..alongside all utensils..

KITSUNE UDON (L)
Verdict-->syok oo makan sini..dari segi harga..xde la mahal sangat..boleh juga beli add on kat sini..ada mcm2 jenis tempura..onigiri..hr tu..kitaorang xde ambik apa2 add on pun..kenyang kot..puas hati la..sedap pun sedap..lepas ni..kena dtg ke D'Pulze selalu la..hehe..

*kedai ni dekat dengan Molly Fantasy..anak2 i x keruan makan..sibuk makan cepat coz nk pg main kat situ..sabo jer la..nasib baik habis udon tu..so bila perut dah kenyang..time to play la pulak..
K, pasal Molly Fantasy ni, next entry..




1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...