Friday, 16 December 2016

Short Trip to Seremban : Jalan-jalan di Dinosaur Hill Park S2 Heights

Weekend lepas, sempat la jugak pergi jalan2..last jalan-jalan untuk tahun 2016. X jauh mana pun..plan asal sebenaranya nk pergi ke tempat lain..tp bila plan n nk booking last minute..memang punah harapan la..byk hotel @ resort yang sudah fully booked. So cari punya cari, last2 dpt pakej promotion cuti sekolah di Klana Resort Seremban..dekat je jalan2 kitaorang..Putrajaya ke Seremban..x sampai sejam pun..hahaha..orait la dari xde..

So pagi tu gerak awal..breakfast dulu kat Bangi..then baru gerak dalam tengahari..time tu pulak..cuaca memang mendung..x panas langsung..walaupun pukul 2..tp x terik pun..siap berangin2 lagi..memang ada tanda2 nk hujan..tunggu punya tunggu..x hujan2..so I ajak mr hubby pg ke S2 Heights Hillpark..i bg tau yg kat situ ada playground n Dinosaur..memandangkan still ada masa sebelum nk check in ke Hotel..so mr hubby pun on ajerr…I memang ada baca2 dari bloggers yang nk menapak ke tempat tu..agak jauh..mendaki bukit lagi..tp I ingatkan xde la jauh mana..tipah tertipu bang..

JAUH PERJALANAN NAIK BUKIT..PASTIKAN PAKAI SPORT SHOES YE
Ada kawasan parking kereta di bawah..pak guard kat situ ada bg tau..dalam 12 minute la berjalan..so kitaorang pun start la berjalan..dengan 3 budak..cuba bayangkan..mr hubby dah  jeling semacam jer dah..al maklum la..i yang ajak..naik punya naik..x nampak2 lagi bayang hillpark nye..aduh..kaki dah start goyang..hahaha..so last2 sampai jugak..coz tengah tengahari, x ramai la orang kat situ..so memang heaven la budak2 ni nk main, berkejar sana sini..

DUDUK DI BANGKU KEJAP..BG HILANG SEMPUT..HAHA

MENARIK..BENTUK JEEP N TREN


KIDS SLIDES

Nasib baik I dah siap2 bawak air dalam beg..sampai jer..semua duk minum air..acheivement betul..so..bila dah sampai tu..bagi lepas la budak2..first2 akan jumpa playground dulu..dinosaur dia..dalam sikit lagi..so kalo jalan sikit lagi ke depan..akan jumpa another playground..yg ni untuk kanak2 yang agak besar sikit..siap ada kids flying fox lagi..Ziyad dah ajak dah..tp mr hubby x bg..not ready tuk bg Ziyad main..lepas playground ni baru akan jumpa dinosaur..time kitaorang datang ni..tengah maintenance dinosaur tu..ada org tengah mengecat balik replika2 dinosaur tu..’long neck’ pun time tu dah tumbang..hahaha..x pe la..budak2 ni bila nmpk dinosaur..x excited pun..diaorang lagi excited dengan playground..cheh..xpe la..biar mama nye yg ambik gambo dengan dino2 ni..

KIDS FLYING FOX..ZIYAD DAH SIAP NK NAIK DAH..TUNGGU BESAR SIKIT LA YE..

SLIDES..BEST!!

CLIMBING!! ZIYAD X BERAPA SUKA..

2ND PLAYGROUND..LEBIH MENCABAR SIKIT DR YG FIRST..
NAMPAK REAL KAN..

JOM MAIN GAME..NAME THAT DINO?? HAHAHA..STEGOSAURUS KOT YG DEPAN TU..

Agak menarik jugak la..memang tempat untuk bersantai, bersuka ria, berselfie, wefie..hehehe..tempat yg cun untuk ambik2 gambo la..dalam sejam jugak kot kitaorang kat sana..last2..cuaca pun start hujan..time hujan turun dengan lebat hari tu..kitaorang baru je sampai ke parking..fuhh..hampir nk berlari kejar turun bukit time tu..Lily siap tersadung batu..cian anak mama..

Tempat nye memang awesome..playground dia unique..tp nk menapak balik ke sana..aduh..kena fikir 2-3 kali ni..semput jugak la..hahaha..apa pun, a wonderful place to chill out and have fun with the kids..kawasan lapang, bersih..memang best!!

K..nk pi check in hotel..turn on waze and here we go!!




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...