Friday, 23 December 2016

Short Trip to Seremban : Dinner @ Nasi Arab Damsyik

Hujan waktu tu dah start makin lebat..memandangkan perut still lapo..walaupun td dah menyinggah di Kedai Cendol Haji Shariff (leh baca entry di sini : Short Trip to Seremban : Minum Petang di Shariff Cendol), tp coz perut x dpt makanan berat lagi..td setakat makan cendol jerr..so bila google..i suggest kat mr hubby tuk makan Nasi Arab Damsyik. Perjalanan xde la jauh mana dr kedai cendol td..just cari je kat waze..insyaAllah akan jumpa..

PINTU GERBANG PUTIH..

Kawasan parking dia..agak terhad..tp nasib baik time kitaorg datang, time tu x ramai sgt orang..mungkin jugak coz kitaorang makan awal sikit..dekat sini, ada kawasan meja rendah..so kitaorang mintak nk duduk di kawasan situ la..ada la dalam 4-5 couple yg lain..penuh jugak la..time gambar ni di ambil..waktu nk balik..so dah start kosong sedikit..

KAWASAN MEJA RENDAH..ANAK2 I..SIAP BERLARI2 LAGI..

MEJA ALA2 RAINBOW

ANAK2 I..YG BANTAL TU..DI JADIKAN TEMPAT DUDUK DIAORANG..ADUH!!

Menu dia x banyak..n nasi arab dia..semua Mandy..ingatkan ada khabsah atau grill ke..tp dishes dia semua Mandy saja..yg jenis kebab atau shawarma tu ada la..so kitaorang order 2 set  Wahid Ayam Suku dan satu chicken shawarma.

MENU YANG SIMPLE..SEBELAH LG..DRINKS

Usha jugak meja2 sebelah..tengok portion macam banyak..x sampai 10 minit,.makanan & minuman pun sampai..memang portion besar..i memang dah boleh jangka dah..confirm akan tapau sikit balik hotel ni..dengan shawarma lagi..hahaha..budget leh telan la semua time tu..huhh..pinggan i..separuh je I dapat makan..mr hubby habis satu pinggan..lagi pun dia makan dengan Ziyad..i setakat makan dengan Lily n uzayr..mana luak sangat..hahaha

WAHID SET - AYAM SUKU - RM16.00

SHAWARMA AYAM - RM8.00 & AIR TEH MINT ARAB..SEDAPP OO DUA2 NI

Dari segi rasa..Saba lagi sedap la..oppss..tekak masing2..sambal dia sedap la..tp nasi dan ayam dia..rasa sedikit kering..air dia pulak..order air arab mint tea dia..yg ni memang sedap..minum panas2..perghh..dah la cawan besar..memang puas hati..

Shawarma tu..bila sampai hotel baru makan..sekali dengan lebihan nasi tu la..sapan semua..shawarman dia..memang teerbaek la..yg ni sedap..compare dengan tempat lain yg I pernah makan..this one I like..hehehe..portion pun just nice..

Overall..not bad la tempat ni..tp sayang..nasi arab dia agak terhad..i jarang makan ayam Mandy ni..selalu kalo pergi ke kedai nasi arab..akan order Khabsah atau grill..xpe, sekali sekala kelainan..apa salahnye..time kitaorang nk balik tu..dah start ramai orang dtg..

So kalo nk makan nasi arab dan shawarma...meh la datang sini..sesuai untuk family yang besar2..tempat pun luas..

K, chow..

Nasi Arab Damsyik
Address: Jalan Paroi - Senawang, 70450, Seremban, Negeri Sembilan, 70450, Malaysia






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...