Tuesday, 27 December 2016

Lunch @ Semangkuk Batang Benar Nilai

Balik jer dari short staycation tempoh hari dari Seremban, kitaorang google la tempat makan untuk lunch time tu..tempat yang sepatutnye kitaorang pergi..tup2 tutup lak hari tu..so kitaorang pilih untuk makan otw jer nanti..google punya google..terstumble across kedai ni..Semangkuk di Batang Benar, Nilai..time tu kitaorang ikut highway..tp nasib baik lum lepasi susur exit Nilai lagi..so kitaorg pun masuk la..dari exit nk ke kedai ni..jauh sedikit la..kena lepasi ktm stesen batang benar.

Sampai je di sana..memang dah start ramai orang..time tu dlm kul 2..kedai ni berkongsi dengan gerai2 yang lain..tp alhamdulillah time tu kitaorang dapat jugak la seating dekat Semangkuk tu..

Menu dia simple saja..ada kat atas meja dah..sebelah untuk makanan, sebelah lagi minuman..jom usha..apa yang menarik ye dekat sini..yang I nampak, rata2 order air kelapa dia..so kitaorang pun order la jugak..specialty : air kelapa lemon laici..medium size..plus abc aiskrim dan coconut shake..untuk makanan, mr hubby order Mee Bandung Muar dan I pulak order Laksa Claypot Special..kenapa special..ada udang dan isi ikan sekali dalam laksa ni..order semua di kaunter hr tu..

CHOICES OF DRINKS

CHOICES OF MAKANAN
Minuman hari tu..laju jugak la sampai..makanan..a bit late..lagi pun memang full house hr tu..n ramai jugak yang baru sampai macam kitaorang..

Untuk menghilangkan dahaga waktu tengahari..memang sesuai sangat minum air kelapa lemon laici..sedapp sangat..isi kelapa dia xde la banyak sangat..tp orait la..laici pun dalam 4-5 biji..bekas dia pulak..comey sangat..air ni sebenarnya tuk i..budak2 dah pelahap abc dah..mr hubby lak duk syok minum coconut shake..coconut shake dia biasa saja..tp till sedapp..

HUSBAND PUNYA..SHAKE2 U OLS

ABC ICE CREAM..UNTUK ELAK GADUH..LILY & ZIYAD DAPAT SORANG SATU

MY KELAPA LEMON LAICI..SLURPP2!!

Ni Mee Bandung..tengok dari gaya mr hubby makan..macam sedapp..tp mee dia sikit saja..cian mr hubby..macam x kenyang jerr..i punya laksa pulak..memang pedas la..tp sedapp..time I makan..banyak gak terkena tulang ikan yang tajam2..huhuhu..tp overall..memang sedapp..

MEE BANDUNG

LAKSA CLAYPOT SPECIAL

Apa pun..tmpat ni memang best..bersebelahan dengan kedai ni..ada kedai jual nasi campur dan nasi kukus..bila balik tu..siap tapau dulu nasi kukus dia..seriously..antara yg paling sedap I pernah makan nasi kukus dia..rugi x beli lebih..hahahaha..

K, if you guys are in Nilai..leh la singgah sini..best!!

Address: Jalan Pajam - Nilai - Salak, Kawasan Perindustrian Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia
Phone: +60 12-351 5981

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...