Tuesday, 1 July 2014

Lepak-lepak at Gangnam Station, Shah Alam

OOOppaaa Gangnam Style...

Dengar je gangnam..mesti teringat lagu korea tu..hahaha...
Gangnam Station ni sebuah restoran korea..dekat Laman Seri Shah Alam..Halal..

Address :
Lot G36, Block 5, Laman Seri Business Park, Seksyen 13 - 40000 Shah Alam, Selangor


Actually kitaorang pergi makan-makan kat sini dlm last year..tp baru sekarang nak review..time tu beli groupon voucher..nampak menu nye macam menarik so i beli la voucher tu..saja nak try...I memang penggemar makanan korea...tp dekat Malaysia ni..agak susah nak cari restaurant Korea yang halal..

Voucher groupon yang i beli tu..dapat sekali package menu dia..Kimchi Steamboat + Bibimpap + Unlimited side dishes (Banchan)...coz i x pernah lagi try Kimchi steamboat, tu yg teringin sangat tu...lg pun time ni i tengah preggie...hormon mengidam tu lebih sikit time ni..hahaha..nasib mr hubby boleh telan makanan korea...

Ni dia steamboatnye..mangkuk besa ni kitaorang makan berdua jerr..anak i x berapa nak makan..pedas sedikit la...ada macam2 dlm steamboat ni..daging pun ada..jenuh jugak la nak habiskan..banyak kot..

Kimchi Steamboat--yumm yumm
Yang ni pulak..bibimpap..nasi with sayur-sayuran yang segar..nampak menyelerakan sangat..kena kacau-kacau semua ingredients dia..then baru makan..walopun i pernah rasa yg lebih sedap..tp yg ni not bad la..habis gak kitaorang makan..hehehe

Bibimpap

Yang ni pulak side dishes dia..unlimited flow..keep it coming...siap ada kerang tu..ada 6 jenis side dishes..ada sayur, kimchi, kacang....i penggemar tegar kimchi..banyak kali jugak rr waiter tu refill kan..
TQ kakak waiter..

Kimchi
Banchan..

Air dalam menu dia pun dtg dari korea..Air barley and air Korean pear..sedap gak la..air-air ni anak i yang habiskan..dia memang penggemar barley..




Suasana dlm restuarant dia..ok la..sesuai untuk family gathering gitu..time kitaorang dtg..x ramai pun..mgkin sebab x ramai yg tau lg kedai ni..tp after kitaorang dh pergi restaurant ni..perasan yg kedai ni pernah masuk JJCM lps tu...kalo dah masuk JJCM..confirm akan ramai..

Keluar je dari restaurant ni..perut macam nk explode dah..kekenyangan sangat...thanks mr hubby coz layan aje mengidam i..hehehe..





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...