Wednesday, 16 July 2014

Shopping Furniture at Enzol One City

Plan hari ni nak cari perabot- perabot rumah..khususnya tv console and l-shape sofa..i ajak mr hubby pergi ke one city ni..bangunan nye boleh dilihat dr tepi jln otw nk ke susur elite highway..dia ada one city mall..bangunan yg besa tu..tp kitaorg pg ke East Garden Boulevard..mostly kedai2 barangan rumah yg ada kat situ..ada kedai elektrik..Baagus pun ada...n this furniture shop..Enzol..



Mula-mula kitaorg lalu je kedai ni..then stopped sekejap coz nampak promotion flyers dpn kedai dia..on the dot jugak sales guy dia keluar n tunjuk brg2 yg tengah on promo..so apa lg..kitaorg pun masuk je la..first impression kedai enzol ni..fuhhh..perabot dia jenis mewah2..tu baru ground floor dia..brg2 promo semua tingkat atas..smpi tingkat 3 or 4 gk rr mamat ni bwk kitaorg..bulan2 pose ni..naik tangga lak..memg exercise habis..hahaha

Sampai ke first floor dia..semua sofa2, tv consoles and coffee tables..not bad..memang cantik2..yang kitaorang berkenan tu yg harga tengah promo..dpt l-shape sofa below than 3k..berkuality..not leather la..jenis yang kain..duduk atas sofa tu pun..dah rasa macam besttt sangat...harga pun not bad..mahal tu memg mahal tp x semahal kedai lain..still within our budget range..tv console pun byk giler jenis yg kitaorg berkenan..lama gk kitaorg dlm kedai tu..dlm sejam setengah gk rr..

Fikir punya fikir...

Last2 kitaorang booking sofa, tv console + coffe table..untuk booking, kena byr 30% dulu..kitaorang nk diaorg anta after raya..rumah pun still under renovation kan..so nak masuk barang lagi..x sempat nak buat before raya dah....

Borak punya borak..x menyempat nak ambik gambar sofa..feast your eyes on some of their furniture..

Ini TV console yg kitaorang berkenan,,canteq x??

canteq kan tv console dia..

Coffee table

Sebelum kitaorang booking..kitaorang pilih kaler untuk sofa..banyak giler choice of kaler..memandangkan kaler dinding rumah dah ijo..so kena cari yang padan dgn kaler ijo la..

choice colour

Tp kaler still belum finalize lg..still blh tukar kalo kitaorang nak..apa pun, kitaorang mintak deliver after raya nanti..so still ada masa untuk rethink back on the colour..fuhh..lega satu bab..dah jumpa sofa..yeahhh!!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...