Friday, 25 July 2014

Iftar at Hotel Istana, Taman Sari Brasserie Ramadhan Buffet 2014

Pssstttt..entry ni banyak gambar tau..

Second Iftar di hotel this year..

Semalam pergi berbuka di Hotel Istana, di Restaurant Taman Sari Brasserie. Mr hubby punya company event. Semalam jalan menuju ke hotel ni agak jem jugak..nasib baik sempat sampai sebelum waktu berbuka..parking hotel dia luas..bayar parking, ikut masa..no flat rate

Address : 75 Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
03-2141 9988 ext. 3667

ENTRANCE
Taman Sari Brasserie ni di bahagian lobby dia..ada dua kawasan seating..satu di bahagian dalam restaurant..the other dekat bawah khemah di kawasan luar..kitaorang dpt bahagian bawah khemah tu la..
open air concept..

First Impression...WOW!!! 
Pusing2 tengok makanan semua..another WOW!!!
Time nak ambil makanan tu..macam2 i letak dalam pinggan i..hahaha..mr hubby ambik makanan yg berat2 sikit..i ambik makanan yg ringan-ringan dulu..kuih muih..salad..

Buffet dia ada dua tempat..bahagian dalam..kuih muih, air, desserts, cold seafood & macam2 lagi la..
Bahagian luar dia pulak..jenis gerai2..laksa, char kueh teaw, nasi beriyani, nasi arab, kambing golek, popia basah, chinese style goreng-goreng, hotdog, murtabak, tandoori chicken...kalo nak tulis semua..penuh page..hahaha..tp memang banyak sangat variety..untuk harga buffet tu..memang sangat2 berbaloi la walaupun harga dia a bit to the pricey side..

NASI ARAB

GULAI GULAI

CHAR KUEY TEOW BOOTH

Ni antara buffet bahagian dalam dia..memang mata u akan tergamam sedikit..banyak sangat ok..sampaikan u x tau nak ambik yg mana..

FRIED DUMPLINGS & WANTAN

VARIETY OF KERABU

COLD SEAFOOD
CARROT CAKE
DESSERT CORNER

BUAH-BUAHAN TEMPATAN

MY FAV..KUIH CARA MANIS

PELBAGAI JENIS KUIH MUIH

X terlarat nak ambik semua...tersangat kenyang malam tadi..rasa macam semua nak makan tapi..dah sampai third round ambik makanan..perut dah full..hanya ada ruang tuk dessert2 saje..

OUR PLATES

TAUHU BAKAR, LAMB MURTABAK & AYAM TANDOORI
Yang ni memang terbaik..ada satu stall ni..fried seafood chinese style..can choose from 3 sauces..chilli, kam cheong or buttermilk..i chose chilli..
seafood dia pulak memang fresh..ada sotong, ketam, lala, mussel, pepahat & udang..

CHINESE CHILLI FRIED SEAFOOD

ICE CREAM..ABAIKAN BUAH-BUAHAN TU EA..MR HUBBY YANG LETAK.
Apa pun..tempat ni memang terbaik..among the best buffet i've eaten & seen..
In terms of taste..memang sedap..bukan setakat banyak variety..in terms of the quality of food pun memang marvellous la..Well Done Hotel Istana..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...