Monday, 21 July 2014

Iftar di Sunflower Brasserie The Royale Bintang Ramadhan Buffet 2014

Setiap tahun mesti ada at least sekali berbuka puasa di hotel. Untuk 2014, geng-geng ofismate semua, plan utk berbuka di The Royale Bintang..memandangkan buffet-buffet kat hotel sekarang ni mau mencecah ratusan ringgit..so kitaorang pilih yang average saja..kitaorg berpakat utk beli groupon vouchers..dapat murah lagi..

Buffet Ramadhan kali ni bertema : Santapan Warisan Melayu 



Menyajikan juadah traditional dengan menu ala kampung.

Nak sampai ke hotel ni..kena tempuh jem dulu..hahaha..parking hotel dia after 6pm :- 
RM8..flat rate..

First impression of the buffet...I've seen better..Not a lot of variety to choose from.. For the amount that we paid..memang x berapa berbaloi..tp memandangkan dah bayar..so makan sepuas2 nye la..for starters, i ambik tauhu sumbat..cari sos dia..xde pun kat situ..haaiya...x kn nak letak balik tauhu sumbat tu kan...then makan murtabak..ok la....Then makan satay pulak...Satay dia memang terbaek..kuah kacang dia pun sedap..pedass2 gitu..tp kena beratur la..bab topup2 ni..lambat jugak la diaorang topup makanan..

Main course dia nasi beriyani..lauk pauk dia..ehm..x bp memikat hati la..i cuba sikit2 je..ada sotong masak lemak..ikan sweet sour..lala..gulai kambing & mcm2 lagi la..rasanya ada bbp menu dia yang i suka..macam sayur mushroom & tauhu cina dia..memang sedap..mee kari dia..orait la..sup dia..perghh..memang terasa sangat..ada jugak kuih muih tapi x menyempat nk usha..

ULAM ULAM

PELBAGAI JENIS KERABU

MURTABAK

LALA

Ambience dia boleh la tp i rasa they can do better..overall..memang kenyang la malam tu tp persoalan nyer..will i come here again??? ...Ehm...Mungkin tidak la..melainkan ada org nak belanja..hahaha..apa pun..this just my opinion..


Antara juadah yang diambil..i x makan semua ni sorang2 tau..mr hubby tolong i habiskan..hehehe

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...