Wednesday, 21 March 2018

Lunch @ Taeyang Island Shaftsbury Square Cyberjaya

I cuti hari tu, dan seperti biasa, saja nk ngedate dengan husband waktu lunch hour. Bagi chance la kan. Ofis mr hubby berdekatan dengan banyak kedai makan, Tu yang bestnye tu. I memang peminat Korean Food, dan dekat Cyberjaya ni, banyak jugak kedai makan Korea. Pada asalnya hari tu, nk pergi ke restaurant lain. Tup-tup hari tu, I nampak tutup. X sure la tutup sementara atau tutup terus. Harap2 tutup sementara la. I love to eat there. 

Ofis mr hubby ni bersebelahan dengan Shaftsbury Square Cyberjaya. So bila kedai tu dah ttp, I ternampak kedai Taeyang Island ni. I dah lama tau pasal restaurant ni. ternampak time tu dalam IG. Usha-usha menu sikit, then terus masuk untuk order. X silap I, tempat ni dulu, kedai Volcano Shabu-Shabu. Skang dah jadi kedai Taeyang Island dah. Depan kedai ni jer, dah terpampang menu-menu.

Something about Taeyang Island.
Established in 2017, Tae Yang Island is a Korean Restaurant located in Shaftsbury Square, Cyberjaya. The signature dishes here are from its Tae Yang Cheese Series, featuring hot pot cooked with Dakgalbi, Budae Jjigae, Cheesy Buldak and many more. it also offer dishes such as Bibimbap, Bulgogi Beef, Ramyeon and Chicken Wings too. Tae Yang Island is a place to enjoy quality food and it can accomodate up to 160 guests.

WELCOE TO TAEYANG ISLAND

MENU YANG TEMPTING

YELLOW...

ADA GAMBAR ARTIS DI TAMPAL DI DALAM KEDAI..

 I selalu nampak customers akan order jenis set BBQ atau jenis makan ramai-ramai dalam hot pot. Jenis yang bercheese ada, seafood, macam-macam la. Nk terangkan pun agak susah. Tunjuk dengan gamba sudah. Hahaha..


HARGA PUN SANGAT REASONABLE

Tp memandangkan hari tu hari bekerja mr hubby dan waktu lunch dia agak singkat, so x leh la nak makan beria. So i orderkan menu solo je la. Untuk mr hubby, i orderkan Beef Bibimbap and for me, like always, Kimchi Jigae Chicken. Beef xde. Huhuhu.

PART OF THE MENU

Time menunggu makanan ni, asyik terpandang meja sebelah duk makan ramai-ramai. Diaorg order Cheese series tu..tergoda jap tengok cheese tu. Dengan berasap nye lagi. Perghh..memang akan repeat balik la kedai ni. 

Dalam 15 minit, semua order I dah sampai, termasuk la mr hubby. Hehehe. I sampai awal coz I nk orderkan dulu. So bila mr hubby sampai, tinggal makan jerr..leh luang lagi banyak masa..sweet x..kui kui..

MY KIMCHI JIGAE

BANCHAN

HOT LEMON TEA, N ICE LEMON TEA

My Kimchi Jigae, for me, biasa saja. Walaupun I habis licin hirup, tp for me, I have tasted better la. For me, a bit cair. X pekat kuah dia. Inti dia banyak, memang portion size cun-cun jerr..banchan dia not bad la. Ada dua jer, jeruk and kimchi. I siap refill 3 kali kot. I order Hot Lemon Tea n Iced Lemon tea tuk mr hubby. Dua2 air sedap..

BEEF BIBIMBAP RM15

Mr hubby nye Bibimbap, I gotta say..I suka. SEDAP. Walaupun mr hubby kata x cukup sos dia (kurang spicy). Dalam Bibimbap kat sini, first time I jumpa yang ada tauhu. Tiap kedai korea yang I pergi, x pernah jumpa ramuan Bibimbap yang sama. Patut time lunch hari tu, I perasan ramai yang order Bibimbap dia. Harga dia pun agak reasonable tau. Bibimbap dia memang boleh direpeat balik. Dekat sini for me, memang banyak choice makanan. Lagi2 untuk yang group besar-besar. Harga pun memang ok. Rasa akan repeat balik dalam masa terdekat jugak ni. Hahaha. Nasib mr hubby pun gemar makanan korea ni. Layanzz jerr bini dia nk makan apa..

Tempat yang sesuai untuk makan bersama kawan-kawan, family dan juga dating. Meh singgah ke TAEYANG ISLAND..

Address: P3-17,, Shaftsbury Square,, Cyber 6,, Persiaran Multimedia,, 63000 Cyberjaya, Selangor
Daily, 1130am – 10.00pm
Phone : 03-8319 1928

K, chow..❤

2 comments:

  1. la shabu-shabu dah tak de ke? aduiyai kite suka shabu2 tuh... tapi kedai ni nampak cam best je menunyerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. X silap..kt situ ada dua resto volcano shabu2 tu..yg ganti dgn taeyang ni rasa yang resto ala carte dia..buffet dia rasa ada lg..tp sebab dh lama x pg shabu2 tu..so x berapa nk pasti..hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...