Monday, 25 August 2014

Dinner date with Mr Hubby @ Aroma Ikan Bakar Jeram

Last weekend, i balik ke rumah parents i di Jeram. x tau la kenapa..tapi nafsu tu asyik nak makan ketam jerr..selagi x dapat..selagi tu asyik terfikir je pasal nak makan ketam..so malam tu..i ajak mr hubby..Jom pergi makan ke Aroma Ikan Bakar..tmpt ni kitaorang dh biasa pergi..dari zaman restaurant ni kecik je dulu sampai la dah jadi famous..famous sebab makanan dia memang marvellous & juga coz harga dia very reasonable...compare to other similar restaurants la..

so kitaorang keluar dlm 9.45 malam..kul 10 dah ada kat meja makan dah..hehehe..x ramai kalo pergi malam2..dlm kul 10 ni..ramai yang dh stat nak balik...peak hours dia dari kul 6 - 9..memang penuh sangat time peak hours dia...kalo x booking..jgn harap la nak dpt tempat...

WELCOME TO AROMA IKAN BAKAR
AMBIENCE
AMBIENCE
Sampai2 aje..kitaorang dah tau dah nak makan apa..memang dari dulu lagi..x pernah kot tengok menu dia..hahaha..
makanan-makanan laut semua kena pilih sendiri dekat section depan...bahagian depan restaurant tu ada kawasan mana korang kena pilih seafood2 mana yg korang nak diaorg masak kan..dah pilih2..bg tau nak masak apa..then bg no meja..

Apa yang kitaorang makan??
3 ekor ketam...hehehe..satu masak sup, dua lagi masak pedas
2 ekor puyuh, goreng kunyit
Seekor ikan cencaru bakar
Nasi 3...
xde la dating sangat pun...bawak si abang makan sekali...si Lily..tido..so mak jage kan kejap..hehe

Sup ketam ni baru first time nak makan..selalu kalo dtg sini..ramai2..dgn the whole family..macam2 kitaorang order..ikan steam..ketam pedas..ikan 3 rasa..sotong goreng tepung..udang butter..sup sayur..semuanye sedapp-sedapp..

First time makan sup ketam kat sini..not bad la...sedapp...mgkn akan diorder lagi next time datang...licin i hirup kuah dia..ziyad pun suka..

SUP KETAM
Ni pulak..bagi i specialty Aroma ni..Ketam masak pedas..kalo jeling2 kat meja orang kt situ..mesti ada menu ni atas meja..hahaha..memang sedapp..tu yg boleh terngiang2 tu...kuah dia memang superb...memang akan sampai menjilat jari punya la..
.
KETAM MASAK PEDAS
Puyuh goreng kunyit dia pulak..kat sini..yg terbaik i pernah makan..sangat ranggup..xde bau..memang akan order tiap kali dtg sini..

PUYUH GORENG KUNYIT
Ikan bakar dia pulak..orait aje..cicah2 dia masyukk la..tp kitaorg jarang order ikan2 bakar ni..selalu yg bakar2 ni lambat sedikit...malam tu coz kitaorang nak ratah lauk2..so kitaorang order gak..hehe

IKAN CENCARU BAKAR
Memang kekenyangan sangat malam tu..licin!!! memang puas rr makan..tp malam tu..bagi i..ketam dia mcm kureng sedikit..bukan masakan dia..ketam tu sendiri..mr hubby pun perasan..xpe la..dah masuk perut dah pun..so sesiapa nak dtg..sila la buat tempahan dulu ye..kalo tidak..dtg jauh2..x dpt tempat..kempunan nanti..

Fuyoo..licin..
Total damage..dalam RM50++..orait la kan..campur 3 air lagi..hehehe..

Ni alamat dia..
AROMA IKAN BAKAR
JLN JATI,PANTAI JERAM,45800
JERAM KUALA SELANGOR

UTK TEMPAHAN
MOHD NAIM-0173163117
HAZURA-0192084452

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...