Friday, 8 August 2014

Lunch @ Dubu Dubu Nu Sentral

Dubu Dubu..here i come!!

I teringin sangat nak makan kat Dubu Dubu. Dubu Dubu ni is a Korean Restaurant..Baca-baca kat blog yang restaurant dubu dubu ni sedapp…Apa lagi..i ajak office2 mate pergi makan lunch kat sini..geng2 ofis mate I ni, diaorang pernah makan dubu dubu ni tp bukan kat cawangan Nu Sentral. diaorang makan kat Cawangan Mid Valley n Times Square. Feedback diaorang, kata x sedapp..i just hope yg kat Nu Sentral ni ok la service and quality of food dia.

Dubu dubu ni dekat Level 4. Betul-betul sebelah McD.

ENTRANCE
Sampai-sampai aje..perghh..crowded dah..nasib kitaorang dpt tempat..just our luck. Ada macam-macam dlm menu dia..i dah tau nak makan apa dah…Kimchi Jigae!!! Ofis mate I order Bibimpap Set dan sorang lagi order Korean Spicy Chicken set..

MENU
Memandangkan kitaorang memang kelaparan..dapat je makanan..terus serbu..tau-tau je..dah habis..hehehe
semua set ada 3 side dishes (banchan)..lobak putih dia sangat la sedapp..kimchi dia pun not bad..cucumber dia biasa-biasa saja..

DOL SOT BIBIMBAP CHICKEN RM18.90
KIMCHI
ROASTED BARLEY RM3.50
Bagi i..set yang ni sedap..masakan ayam dia agak manis jugak la..nak kata pedas..x jugak..dalam set ni dpt 3 side dishes (banchan) and soup..

KOREAN SPICY CHICKEN RM17.90
Yang ni pulak..apa yg i order..Kimchi Jigae..beef..
Perghh..memang masyuk la..habis i makan..lepas makan..rasa perut macam nak meletup..kenyang sangat..

KIMCHI SOONDUBU JIGAE RM18.90 (BEEF)
urrggkk..Alhamdulillah..hehehe..licin.


Pastinye akan dtg lagi ke sini..nak try menu dia yang lain pulak..
Harga dia xde la mahal sgt..set dia mostly berbelas ringgit..tp dgn portion yg kitaorang dpt..memang berbaloi la dgn harga..service dia pun ok..
Psttt..just nak bagi tau..roasted barley dia..rasa pelik sikit..then xde gule..memang minuman berkhasiat la..
next time i nak order air lain pulak..hehehe..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...