Friday, 31 May 2019

Lunch @ Ayam Golek Lima Bintang Pantai Dalam

Throwback ye kengkawan. Seminggu sebelum puasa. Time ni kami nk belanja Boss Besar kami makan. Tempat ni dicadangkan oleh dia sendiri la. Kami sebenarnya nak bawak pergi makan ke tempat lain tapi coz dia dah sebut, so kami teruskan dengan cadangan dia. First time I dengar pasal kedai ni. Betul2 di Pantai Dalam. Sebelah jalan. Nak parking agak susah sedikit coz mmg limited. Nasib hari tu kami awal. Dua kereta.


Kami first customer yang sampai so kami dapat hidangan dulu la. I x pergi mengorder. Yang order geng yang lain. Tapi katanya dia order set so apa yang kami makan tu adalah set la. Just ada beberapa dishes lain, yang kami order asing la. Set datang sekali dengan air. Katanya dekat sini, ayam golek dia sedap. Jarang nk jumpa resto ayam golek. Katanya time Ramadhan, ayam golek dia memang laku keras la.

Ini adalah apa yang kami makan. Banyak kan. Giler makan banyak2 cm  ni waktu lunch. Hahaha. For me, yang I suka, Tomyam dia. Masyuk sangat dengan tekak I. Isi tomyam dia pun banyak tp kuah dia la yang for me yang seadp giler. Sayur kerabu mangga dia pun sedap. Antara winning dishes for me.



Ayam golek dia, for me, sedap jugak la. Lembut jer. Tapi sos dia, I x berapa gemar. I pernah rasa yang better la. Tapi still ok. Portion pun agak besar. Dah la ada dua pinggan. Siap tapau kot.

AYAM GOLEK..KERABU MANGGA

Overall for me, quite nice la. Tapi memang kena cepat. Lepas kami sampai, sekejap jer dah penuh. Dr segi harga, for me also quite reasonable. Lepas kami lunch, tetiba salah satu boss ajak men’cendol’. Hahaha..layannnzzzz. Cendol Antarabangsa di Bangsar. Belanja gambo satu ea. Memandangkan perut dah kenyang, so seriously mmg x dapat nk habiskan cendol. Cendol dia sedap. X berapa manis sangat. I order cendol biasa saja.

CENDOL ANTARABANGSA

K, chow


4 comments:

  1. Nampak sedap ayam golek ni. Nanti ada rezeki nak singgah makan kat sini lah

    ReplyDelete
  2. Menggoda betul tengok gambar food masa puasa ni:)

    ReplyDelete
  3. tgh puasa ni tk menu makanan mmg lapar la hehe..tk pernh dgr restoran ni

    ReplyDelete
  4. Nanti ada rezeki lebih.. kita singgah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...