Saturday, 10 January 2015

The Blue Velvet Cake for mr hubby

Mr hubby bukan la penggemar cake..i jerr yang kekadang over..orang lain punya birthday..kita sibuk beli cake coz kita nanti nak tumpang makan..hehehe..So hari tu..keluar la during lunch time..nak cari cake tuk mr hubby..keluar pergi ke Nu Sentral.

First2..harus la makan dulu…me n my office mate sorang makan la dekat Food Court Quizzin. This time I try Nasi Ayam Roasted, RM7.00. Dari segi rasa..ehm..x berapa..next time I x kan order lagi nasi ayam dia..huhuhu..portion pun x berapa nak banyak..

NASI AYAM RM7.00
Next, time to usha2 cake pulak..Singgah kejap dekat Puffy Buffy..Dekat Puffy Buffy Nu Sentral ni pun ada jugak jual cakes and muffins. Menarik jugak..Tapi mostly all the normal cakes..i nak cari cake yang unique..

So jalan2..singgah la kejap dekat Sam’s Groceria..Rupanya dekat bahagian depan tu..ada jual cakes and brownies. There’s this one cake that caught my eye…Blue Velvet Cake with cream cheese frosting RM7.90..i was like what?? Blue velvet pulak…tp memang blue habis..hehe
I x beli the whole cake. Just a piece…Here’s the cake..
LOOK AT THAT CHEESE
BLUE VELVET CAKE
That night, we celebrated mr hubby’s birthday..I masak steak..and to top it off, we ate the cake as the dessert. Ziyad teruja sangat nak makan cake tu..In terms of taste…ehm..i rasa maca confuse sekejap coz I x dpt nak detect apa flavor dia..hehe..tp rasa dia macam ala2 red velvet tp bukan..probably mungkin ada extract blueberry kot dalam tu. Tp cake dia x berapa nak moist..kalo a bit more moist..lagi chedapp!! 

Happy Birthday to my wonderful mr hubby..('',)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...