Tuesday, 6 January 2015

Street Food @ Pisang Cheese Pantai Remis Sungai Sembilang

Sepetang di Pantai Remis…ingat lagi zaman kecik2 dulu..suka sangat pergi ke Pantai Remis..mau x nyer..dekat jerr dengan rumah parents i…tp skang..memang jarang sekali..jem woo hari minggu..packed sangat dengan orang..last weekend in laws datang ke Pantai…mencari mentarang kat pantai..bukan beli kat kedai tau..cari sendiri kat pantai tu..x dpt banyak la..sikit jerr..coz air dah stat pasang tengahari tu..

Jalan2 kat pantai tu..ternampak satu kedai jual pisang goreng cheese..i x pernah lagi makan…tp mr hubby pernah la..tp yang dekat puchong nyer…I teruja jugak nak makan..so beli la dua bungkus..satu bungkus ada 4 ketul jerr pisang..harga RM2.50..mahal jugak la..kalo pisang awak, ada 5 ketul..pisang nangka..4 ketul jerr…

KAT PANTAI REMIS JERAM
MAK CIK..KASI LEBIH CHEESE..HEHEHE
Ini dia…drizzled dengan susu pekat manis and to finish off, grated cheese…x sure dia pakai cheese apa..rasa macam cheddar cheese…hehehe..

PISANG GORENG CHEESE RM2.50

Time for taste…ehm…mak aiiii…manis nyer…bg I terlampau manis..susu pekat manis dia kot..adoi…pisang dah crunchy dah..cheese pun dah ok..terlebih susu kot..ker memang sepatutnye rasa mcm ni…hehehe…tp mr hubby kata yg kat puchong way sedapp…

Memandangkan this is my first attempt, so bg i..its a bit too sweet. Kena try tempat lain ni..hehehe..

k, bubbye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...