Monday, 26 January 2015

Lunch @ Chili Espresso Sooka Sentral

I terperasan restaurant ni bile hari tu makan dekat The Library Coffee and Bar dekat Nexus Bangsar (boleh baca di sini)..Lalu dekat satu kedai ni..Chili Espresso..layout restaurant dia sangat menarik..so bile google2..rupanya ada cawangan dia dekat Sooka Sentral. So I ajak officemates pergi ke sana for lunch..biasa la..minggu dapat gaji..hehehe

Once sampai je dekat sana..mak ai...penuh sangat..tp kitaorang nak jugak try kan..so tunggu around 5-10 minutes..then dapat tempat. Time tunggu2 tu..dah usha menu2 kat meja orang..perghh…menggiurkan sangat..portion pun besar. 

Address : Sooka Sentral (G-5), 50470 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

Chili Espresso ni offers “Urban Malaysia Cuisines”, For menu2 dia, leh usha kat sini
Ada macam2 tau…nasib I memang dah set nak makan Fish n Chips..

Dari segi service..tip top ok!! Waiters semua mesra alam punya..sangat friendly and efficient.. makanan pun cepat je sampai..

MENU
MENU
My tempura fish n chips..portion dia memang sesuai. Tp yg I paling suka pasal this dish..is the Wasabi Mayo..first time try tau..memang terasa wasabi dia. Not tangy tau..taste dia just nice..goes really well dengan tempura fish tu..RECOMMENDED!!

TEMPURA FISH AND CHIPES RM15.80
For drinks, I saja order CafĂ© Latte..x pernah pun order…saja..my friend yang memang coffee lover..kata coffee art dia bagus..sangat kemas..n taste wise..pun ok…

CAFE LATTE RM7.80
DELICIOUS!!
My friends ordered the Char-grilled Piri-Piri Chicken RM17.80, Grilled Percik Chicken RM16.80 and Aglio Olio Spagetti RM18.80 - Aglio is highly recommended as well. Portion pun reasonable..

AGLIO OLIO RM18.80
GRILL PERCIK CHICKEN RM 16.80
CHAR-GRILLED PIRI-PIRI CHICKEN RM17.8
Overall…memang best la..tempat tuk lepak2 sambil enjoying a good meal with good company. 
Office mate dah bg tau dah nak dtg lagi..next time sumer nak order pizza dia..memang nampak sedapp sangat...(usha meja org..hehe)..

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...