Monday, 23 January 2017

Lunch @ Pak Mal Nasi Ayam Shah Alam

Ni kali kedua makan Nasi Ayam Pak Mal. First time hari tu, kitaorang tapau untuk di bawa ke rumah Opah for lunch..time makan hari tu..memang rasa sedap betul nasi ayam dia..habis licin makan..so weekend lepas..memandangkan memang menuju ke  arah Shah Alam, ajak mr hubby untuk lunch dekat Pak Mal..teringin nk makan nasi ayam dia..kedai nasi ayam ni kiranya agak femes jugak di Shah Alam & kedai ni jugak dah bertapak lama dah. Resipi turun temurun..


Sampai2 ajer..x berapa ramai orang..mungkin jugak coz time kitaorang dtg tu..dalam 230..dah lepas dah lunch hours..memandangkan tengah kelaparan gilerzz..kitaorang semua order nasi ayam jerr..dan tambahan kueh2 dan pisang goreng..tp memang pelik la..ramai je pekerja dia..dan customer pun x berapa ramai..tp dia blh x ingat nasi ayam kitaorang..bawak satu jerr..yang lagi dua mana?? sama jugak dengan pakcik meja sebelah..lama kot dia tunggu..dah merungut2 dah..i tengok dia terus macam xde selera..x habis pun dia makan..memang spoil awal2 tu..dah la tengah lapa..blh x ingat lak nasi ayam kitaorg..kena remind balik..baru nk hantar...meja yang datang kemudian pun dah dapat..huhuhuh..nasib baik hati tu terubat balik bila dapat makan..

Ada jugak menu lain selain nasi ayam..leh usha di dinding tu ye..

MENU..

AIR KEGEMARAN..LAI CHI KANG

SAMBAL2..YG BELAH KANAN TU..TU SOS BERHANTU TU..HAHAHA

SET NASI AYAM

LELEH TENGOK SOS..HAHAHA..

Apa yang I suka pasal nasi ayam dia..adalah sos dia..sos sambal dan kicap dia..pedas..manis..memang sedap sangat..nasi dia biasa saja..tp sambal dan soup dia memang terbaek la..memang boleh buat u teringat2..tu sebab dari jauh tu leh sanggup datang..tp hari tu..memang sedikit fail bab service la..jangan marah ye..leh di improve lagi..

PISANG GORENG RANGUP

Pisang goreng dia pun..perghh..memang sedapp..crunchy habis..tertanya2 I dia pakai tepung apa sampai jadi crunchy2 gitu..memang sedap..pakai pulak pisang nangka..memang masyuk..

Overall..memang satisfying la..dari segi kepadatan perut..hahaha..apa pun..bab service tu boleh di perbaiki lagi..good luck team Pak Mal 😉😉!! 

Address: 2, Jalan Selendang 10/10, Seksyen 10, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Phone: +60 19-668 9669

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...