Thursday, 19 January 2017

Shellout di office bersama #Comot2

If u guys happen to be a seafood lover, mesti korang dah pernah pi makan shellout kan. Either the original Shellout or yang seangkatan dengan nye la..Nowadays, banyak dah restaurant atau delivery yang sudah menyediakan jenis hidangan shellout ni..so hari tu..geng2 office inform yang diaorang nk sambut birthday office mate & nak buat makan2 ala-ala shellout ni. Teruja jugak la coz x pernah lagi makan shellout2 ni..walaupun sebenarnye I x boleh makan banyak sangat seafood (ada alergik sikit)..tp I nk bantai jugak makan..kena ready kan ubat siap2..keke

Diaroang order dari comot2…cari je dekat IG..insyaallah akan jumpa..

Memandangkan bukan I yg order directly dari comot2 ni..so I x boleh nk comment on service order diaorang..tp dari pemerhatian I hari tu..diaorang sangat pro..datang, siapkan meja semua..hidangkan semua makanan cantik2 atas meja..setel semua..hehehe..bab kemas paling senang la..gulung,angkut dan buang..

Hari tu, diaorang order 2 jenis sauce..butter dan jenis sambal..sekali dengan nasi tau..so yg ni adalah jenis sambal punya..Nama pun sambal, so harus la pedas kan..tp tahap kepedasan tu still boleh handle lagi la..tp kena standby air minuman la..i suka udang sambal dia..sedapp..

PEPAHAT PUN ADA
UDANG DIA MASYUKK

Yang ni pulak, jenis butter..for me..butter dia agak manis jugak la..tp sesuai dengan seafood..i suka ketam dan scallop masak butter..rasa lemak2 dan manis2 gitu..potato dia pun sedapp..rasanya hari tu..byk gak potato yg i duk telan..last sekali..br makan jagung..hahaha

BUTTER SAUCE
BUTTER SAUCE

My verdict..coz this is my first time makan ala-ala shellout ni, I x leh nk buat comparison dengan shellout2 yang lain..tp for me..kalo di combine kan both sambal tu dengan butter..baru masyukk..i ada gak terfikir nk buat cm gini dengan family i..tp I rasa budak2 mesti x berapa nak makan..diaorang duk telan ayam dan telo jer..hahaha..benda lain mesti x mau dah..tp rasanya kalo dengan parents i..mesti diaorang suka..hehehe..i di besarkan di kawasan pantai..dan makanan harian I adalah seafood dan ikan..so hidangan shellout macam ni, mesti diorang teruja la..

Apapun, if you want to try ber“shellout” at home or at the office, leh order through comot2..they also have other additional items..macam siakap..so leh usha IG diaorg. Ni info dari IG mereka..

For family set (6-8 pax) = RM150
1 pax = RM25

1 comment:

  1. Bila ada small function dgn kawan2, for sure i get in touch with you.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...