Wednesday, 11 January 2017

Birthday dinner @ Matsuri Japanese Food Court Gem In Mall Cyberjaya

Dinner for husband birthday..tengahari tadi dah lunch date dekat Ko Hyang..bila tiba malam..tetibe mr hubby ajak pi makan luar..i plan nk bawak pi Sushi Zanmai dekat D’Pulze..tp mr hubby tetibe bg tau nk bawak pi restaurant dekat Gem In Mall..geng2 jepun dia pernah makan dekat situ..highly recommended katanya..kita ikut jer permintaan birthday boy..lagi pun i suka jerr kalo makan japanese ni..

Last I datang ke Gem In Mall..time tu makan dekat Empire Steam Boat (leh baca entry pasal Empire Steamboat disini)..tp time tu depan kedai Empire, restaurant Shin Tokyo dan Ramen Ten..so bila mr hubby kata nk bawak pi kedai depan Empire..i budget resto tu la..


Satu je yang x best pasal Gem In Mall dia..parking dia..dah la one way..ramai pulak malam tu coz ada game basketball live..tp nasib dapat parking la..dekat2 dengan resto..it turns out..depan Empire Steamboat tu ada kedai resto jepun yang lain..bukan Shin Tokyo dah..tp Matsuri Japanese Food Court..terus I teruja..malam tu x ramai..ada dalam 2-3 family yg tengah dine in dekat situ..

Deco dia..memang merah & hitam..macam siap2 dah deco untuk chinese new year..penuh dengan tanglung..memang eye-catchy..menarik la..

ANAK ANAK I DAH TERUJA DAH TENGOK MASK2..LAGI2 PIKACHU..MENARIK GAK IDEA DIAORANG NI..KALO DIJUAL LAGI CUN!! HEHE


PENUH DENGAN DECO2 TANGLUNG

Resto ni konsep dia ala2 food court tp order macam Old Town..hahaha..bukan order satu2..just indicate dekat kertas, nak order yg mana..so lepas usha2 menu semua..ni yang kitaorg order. Mr hubby order Oyako Don dan Seafood Okonomiyaki untuk share makan ramai2..i pulak order Yakiniku Set (daging), untuk Ziyad, Hot Udon..Drinks pulak..orde refillbale hot green tea & Matcha ice blended for the kids..eleh..bg tau je untuk budak2..tp yg tukang habiskan..mama nye..hehehe..walaupun sakit tekak..nk juga bedal ice blended..memang cari nahas..

DONBURI TEI

BURGER TEI..TORI TEI..OKONOMI TEI

UDON TEI

DRINKS!!

Makanan malam tu..agak cepat jugak la..banyak gak yg kitaorg order..maklum la..makan besar sikit malam tu..hehehe..maafla..gambo x berapa nk cun..hehehe

Matcha Ice Blended dia memang sedap..whip cream pun banyak..

MATCHA FRAPPUCINO RM9.80
 Ni set yg i order..terkejut jugak la tengok size..ada nasi, daging, kubis, potato salad dan soup..ada jgk serbuk2..yg kaler merah tu pedas..yg kaler hijo tu x pasti..hehehe..tp try jugak la yg pedas tu..orait la..sesuai la untuk letak atas daging..daging dia marvelous..rasa masin2 manis gitu..i like..potato salad tu..Uzayr la yg makan..hehehe..senang untuk di telan..

YAKINIKU SET RM 16.80..PORTION BESO..

SERBUK PEDAS?? YG NI DATANG SEKALI DGN SET YAKINIKU
Ni mr hubby punya..Oyako Don..Ada ayam, nasi dan telo..version jepun..i try sikit..biasa saja la..mr hubby pun kata xde yg wow..tp still habis la..hehehe

OYAKO DON..NASI, AYAM, TELO RM9.80
Ni Udon si Ziyad..habis kot dia makan..share dengan Lily sekali..dekat sini leh mintak utensils untuk kanak2..so diaorang akan bg set Ikea tu..orait la kan..Kuah soup udon dia..unique sikit..biasa nya kitaorang akan order Kitsune Udon..tp kat sini..xde choice broth..tp soup dia..sedap gak la..macam soy based punya..susah nk describe..kena cuba sendiri..haha..

HOT UDON RM6.80
 Ni pancake jepun..Okonomiyaki..boleh pilih choice Beef, Chicken or Seafood..so seafood it is..yg ni my fav jugak la..siap ada sotong kering dalam tu..inti dia well porportioned..xde la byk sangat dan xde la sikit..just nice..tp jenuh gak nak habiskan malam tu..yg ni..harus cuba ye..

SEAFOOD OKONOMIYAKI RM13.80
 Selepas makan semua..makan cupcakes pulak..nk nyanyi happy birthday..tp mr hubby segan..suh jgn nyanyi..cheh..xpe..dah nyanyi puluh kali dah dalam kete..hahaha..anak2 la yg tukang nyanyi..
Overall..a well memorable birthday..menarik la kedai ni..memang akan datang lagi la..kat sini..yg xde hanya la sushi..so kalo nk sushi..kena pg ke resto lain..apa pun..malam yg sangat mengenyangkan..

Again..Happy Birthday to my wonderful husband..XOXO..hehe

.

Matsuri Japanese Food Court
GEM IN Mall
Lot G02, 03, 04, Ground Floor,, Persiaran Sepang, Cyber 11, 63000 Cyberjaya
Tel : 03-83225089

1 comment:

  1. Seronoknya! Teringin pulak nk pegi.. halal ke tempat tu?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...