Thursday, 5 January 2017

Shopping di Lee’s Frozen Food Kampung Attap

Selamat Tahun Baru semua!! Harap2 belum lagi terlambat untuk wish kepada semua..

28th December hari tu merupakan birthday anak i, Lily..time tu sempat la jugak nk sambut kecil kecilan saja..tp memandangkan minggu new year tu kitaorang bercadang nk balik kampung, so kitaorang plan nak buat bbq dekat sana..sambut sekali dengan family i..

Antara tempat favourite kitaorang untuk membeli barang2 untuk BBQ..adalah di Lee’s Frozen Food di Kampung Attap. Memang dari dulu selalu membeli barang2 BBQ dekat sini..memandangkan kami dari kenduri kat KL time tu..so terus singgah la ke Lee’s Frozen Food ni..kalo nk menapak dari rumah semata2 untuk membeli barang2 dekat situ..memang agak jauh sedikit la. Parking pun agak senang dekat sini..depan kedai dia memang ada kawasan parking..

Deco dalam kedai ni pun simple jerr..tersusun semua barang dia..

DEPAN KEDAI

Kedai ni jual2 macam2 jenis frozen item macam lamb, beef, salmon, shrimps, fries..macam2 la..spices pun ada di jual di sini..dan barang2 dia memang fresh tau..walaupun frozen..

FROZEN CORN, FRIES

POTATO WEDGES

SALMON ANY ONE??

SPICES & SAUCES

CAN FOOD

DAIRY PRODUCTS

FROZEN SHRIMPS

Tujuan utama ke sini, adalah untuk membeli lamb shoulder..tp hari tu pergi..kami perasan, harga sekilo dah naik..huhuhuhu..dan dijual dalam block2 yg agak besar..tp memandangakn dah sampai ke situ..so membeli juga la..harga untuk lamb shoulder kami tu..dalam RM80++..dalam berbelas2 potong gak la dapat..x sempat lak nk kira exact berapa..ketebalan potong pun leh pilih..bg tau je dekat abang kat situ..diaorang akan potong ikut preference kita..sorry la geng..x snap pulak tempat jual daging time tu..hehehe..duk tengah mengejar anak2 yang duk main kejar2 dalam kedai ni..

What was our purchase that day??..One block of Lamb Shoulder, 2 packets of breakfast sausages & some seasoning for the lamb..Total damage..RM100++..orait la kan..sekali sekala..hehehe

AKTIVITI MEMBAKO DI WASALFA

Nasib baik la petang tu..geng2 macho semua duk membakor..geng2 jelita duk jaga anak yang berkeliaran..hehehe..time ni kitaroang sambut dekat Wasalfa Rest House..homestay family i..
Ayam dalam gambar ni..dibeli dekat tesco saja..hehehe..dan perapan ayam tu memang sedapp..hasil air tangan mr hubby..perapan lamb pulak, kitaorg dah siap2 beli dari kedai Lee's tadi..tp coz perap sekejap jerr..so x berapa nk berasa..maybe next time..kena buat perapan sendiri la kot..hehe..

So kepada sesiapa yang ada plan nk buat BBQ dan x tau nak membeli di mana..leh la singgah sini..


Address: Off Jalan Kampung Attap, No. 82, Jalan Rotan, Wilayah Persekutuan, 50460 Kuala Lumpur, Malaysia
Monday – Friday : 9.00 am to 6.00 pm
Saturday : 9.00 am to 5.00 pm
Public Holiday : 9.00 am to 3.00 pm
Closed on Sunday and important public holiday

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...