Tuesday, 20 January 2015

Lunch @ Seoul Garden D'Pulze Cyberjaya

Sejak masuk tahun baru ni, mr hubby asyik sibuk jer..dapat projek baru..so tiap2 malam, mesti balik lepas kul 10 malam..hari sabtu pun dah stat keje..so susah nak makan sama2 dah..either dekat rumah or dekat luar..weekend lepas..dapat la makan sama2 kat luar..sebenarnye I nak usha Sushi Zanmai dekat D’Pulze Cyberjaya..x pernah lagi makan kat situ..first time pergi ke D'Pulze ni..last2 kitaorang terjah Seoul Garden..Dah lama gak dah x makan kat sini..dekat di D’pulze ni ada dua kedai Seoul Garden, satu yang buffet, satu lagi HotPot. Yang Hot Pot tu I pernah makan, dekat the Main Place. Leh baca dekat sini..

Dekat D’Pulze ni, dah macam2 restaurant dah bukak (The Loaf, Sushi Zanmai, Dal.Kom.Coffee, Ole-Ole Bali, Homst, mcm2 lagi la) ..once all tenants dah masuk..confirm ramai lg yang akan dtg mengunjung ke sini..weekend lepas..x ramai pun..just ramai dtg shopping kat Jaya Grocer..kedai makan semua lenggang..x full house pun..tp agaknye weekdays mesti penuh..dekat dengan offices..

Address : DPulze Shopping Centre (Klang Valley), Lot LG-07, Lower Ground Floor
Tel: 603- 8800 9171

Memandangkan memang tengah kelaparan, so banyak giler ambik..hehehe..lagi2 yang grill..ada macam2 jenis daging and ayam..ikan pun ada..sotong, udang..tp marinated daging and ayam dia tu yang sedap tu..kuah broth, kitaorang pilih soup ayam jer..i nak Kimchi Jigae..mr hubby buat muka..x nak lerr tu…hehee..lg pun ada anak kecik..kalo soup ayam tu..senang sikit dia nak makan..

Bagi i..fresh2 jugak la bahan2 kat sini..grille choices memang banyak..steamboat choices..biasa2 aje..tp still ok..

AMBIENCE..LIGHTING TERANG SGT..
THE GRILL AND STEAMBOAT
Choice ok la..siap ada sushi lagi..tp time kitaorang dtg..banyak dah habis..diaorang x restock balik pun..dah lama sikit, baru diaorang re-stock..lama gak la kitaorg lepak..berjam jugak la..hehehe…bagi perut stabil dulu…kenyang yang amat..last sekali kena la makan ice cream dia..tp ice cream dia taste funny sikit..macam ada serbuk2..lagi vanilla dia..tp kitoarang belasah je makan..hahaha..

BERATUR PINGGAN
READY FOR ACTION
KIMCHI DENGAN BEAN SPROUT
What I like about Seoul Garden, marinated daging ( Daging Cili ), Ayam ( Ayam cili, ayam coffee, teriyaki ) black pepper daging..i kurang sikit minat..sauces dia pun i suka..manis2 pedas gitu..(sorry..x ambik gambo pun)

VARIETY OF CHOICES 
KERANG PUN ADA
PILIH JGN X PILIH
I rasa, the best I pernah makan Seoul Garden ni…that time it was our first time..dekat IOI Mall, Puchong..time tu memang masyuk sangat..ice cream dia siap ada peach tau..memang fresh and sedap sangat..tp that was few years ago(dlm 4-5 years jugak la)..

This is the current price for the buffet..
For more info, boleh pergi ke website SEOUL GARDEN

PRICE
However, our lunch was satisfying..kenyang sangat!!
 K, dah ada tenaga dah..jom jalan2..


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...