Friday, 20 March 2015

Lunch @ Nasi Ayam Hailam Ampang

Weekend lepas punya cerita..tengahari tu sebenarnye nak pg ke kedai kerete…maklum la..skang tengah survey2 nk beli kerete baru..memandangkan GST x lama lgi..dan jugak coz ahli baru akan muncul x lama je lagi...so its time for a new car bebeh..

Memandangkan I x familiar dengan kawasan ni…I  try google2..google punya google..x jumpa tempat yg menarik..mr hubby dah stat naik angin dah..yela..maklum la..i asyik sebut jer pasal restaurant ni la..restaurant tu la..tp bila kat destination..x tau kedai apa yg ada..sedih jugak la kena marah dalam kete..dah la lapo..huhuhuu..

Pusing punya pusing..ter stumble across kedai nasi ayam ni…Nasi Ayam Hailam..comey jerr kedai dia..tp ramai gak time kitaorang dtg..waktu lunch hour kot..i memang nak makan nasi ayam..nasib jumpa kedai..Mr hubby pun on jerr..

Address: Lot 57, Ampang Point, Jalan Mamanda 9, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang, Selangor

DEPAN KEDAI
I order Roasted Chicken Rice plus steamed taugeh..mr hubby lak ordered mee hokkien..Ziyad pun makan nasi ayam gak..habis kot sepinggan dia makan…harga nasi ayam dia..sorry to say..x ingat la pulak..tp harganye macam RM7.++..portion dia bg i..orait la..tuk perut macam i ni..memang kenyang habis la..

ROASTED CHICKEN RICE
SAMBAL2..MASYUKK
Bg i..ayam dia biasa saja..nasi ayam dia..not bad la..soup pun sedap..tp yg masyuk dia..sambal dia n sauce halia dia tu..perghhh…pedas seh..tp sedap..mr hubby nye pulak..katanya sedap..cukup rasa…tambah pulak mr hubby order kopi ais (sorry xde pulak gambo)..perghhh..pekat betul..bila usha meja2 sebelah..ramai yg order kerabu mangga..mungkin sedap la kot..i x pernah makan nasi ayam dengan kerabu mangga..selalu dengan taugeh jerr..tu yg order taugeh steam tu..nasib sedap…

STEAMED TAUGEH RM5.00
MEE HOKKIEN
Overall..memang kenyang habis la..rupanye kedai ni ada banyak cawangan..yg ni salah satu daripada nye la..i memang suka nasi2 ayam cam gini..masak x reti..hohohoho…


K, bubbye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...