Friday, 13 March 2015

Lunch @ Hotodogu Shaftsbury Square Cyberjaya

That day, I cuti..so I ajak mr hubby on a lunch date…hehehe..mula2 ajak dia gi tappers..kononnye nak makan carbonara..lepas tu mr hubby cadangkan satu tempat ni..Hotodogu..kawasan yg sama jugak..coz mr hubby baru je pindah office dekat2 dengan Shaftsbury Square Cyberjaya..Shaftsbury ni ada banyak kedai makan..waktu lunch hours most of the kedai akan penuh..tp x semua la..

Mula2 nk keluar lunch dengan mr hubby..mcm segan pulak..hahaha..poyo je kan..dulu time dating2 jer..skang kalo keluar mesti sekali dengan anak2..coz that day I cuti..anak2 pulak dekat taska..so lunch berdua je la..dating tengahari..

Address : P2-18 Shaftsbury Square (Shaftbury Square), 63100 Cyberjaya, Selangor, Malaysia

Ada lunch set..tp x banyak choices..Hotodogu ni is actually a Japanese restaurant and also a Hot Dog joint…boleh find out more info on their FB page..google je Hotodogu..

ENTRANCE
AMBIENCE
First time tengok kedai dia..i suka sangat konsep rupa kedai dia..sangat simple. Both interior and exterior deco dia sangat la menarik..back to their menu..mula2 nak makan rice burger dia..i pernah makan sekali jerr rice burger ni..tp that time was at Singapore..tp mr hubby kata..yg dalam set tu x berapa sedap..so I x jadi nk ambik..i teringin nak makan beef rice burgers dia tp that was not on the lunch set..Lunch set ni dia murah sikit..sekali dengan either fries or miso soup and also either ice lemon tea or green tea. 

LUNCH SET
So, pilih punya pilih, I chose their Chili Cheese Hot dog (RM12.90) with Jalapeno while mr Hubby ordered their Curry Chicken Don Rice Bowl Set (RM12.90)

When my portion arrived, the presentation was not bad..it was placed on their hotdog box, opened into two..one for the hotdog, the other for their fries..Hotdog dia..bagi i..spicy..and I don’t think the spicyness came from the jalapeno..mungkin from the chillies or the mustard…but the taste was awesome..

CHILI CHEESE HOT DOG RM12.90
HOTODOGU
Fries dia pulak..very crispy..ada serbuk2 cili sikit. I chose their ice lemon tea..pun sedap..x sure buat sendiri ke tak..tp jenis yg kurang manis..Jepun2 ni kan air diaorang kan memang kurang manis..

Mr hubby punya..dia kata biasa..dia pernah makan set teriyaki..he much prefer the teriyaki…yg ni ok..just dia x berapa nak gemar…kari dia sedap..i x pernah makan kari jepun so bg i…ehm..sedap jugak..portion nasi dia memang banyak..mr hubby bg tau yg makanan dekat sini..rasa dia very similar dengan yg dIa pernah rasa waktu dia pergi Jepun...

CURRY CHICKEN DON
MISO SOUP
Waktu tu..x ramai pun dekat kedai tu..lengang la jugak..apa pun..an awesome joint to check out..

Next time..nak try rice burger dia pulak la..

Bubbye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...