Monday, 20 October 2014

Mandi-manda di Wet World Resort Air Panas Pedas

Pergi ke kenduri kahwin member di Linggi..so plan afterwards..off we go to Wet World Air Panas Pedas!!..sebenarnya x tau pun ada wet world ni..tp bila google tempat menarik kat pedas linggi..keluar la resort ni..bergantung pada cuaca jugak la hari tu..memandangkan hari tu..cuaca ok..memang singgah la..lagi pun..memang dah siap packing swimming attire....so kena la singgah jugak kan..hehehe

Address: Lot 603, Jalan Tampin, Mukim Pedas, 71400, Pedas, Negeri Sembilan, 71400
Phone:06-685 7199

YEAH!!! DAH SAMPAI
Kalo dari arah Tol Pedas Linggi, selepas tol, pergi ke arah belah kiri..straight je..nanti akan jumpa wet world ni belah kiri jugak..once kitaorang dah smpi...ingatkan tutup..coz dari luar..nampak macam xde orang..bila dah sampai kawasan parking..baru nampak ada byk kete..

Harga ticket..murah la berbanding tempat mandi-manda yang lain..(harga sabtu, ahad, cuti am & cuti sekolah)
RM12.00 untuk dewasa 
RM10.00 untuk kanak-kanak

BAYARAN MASUK
Ziyad dah start excited dah..masuk2 je dah nak terjun dah..first impression..ehm..kecik je la tempatnya..tp still ok..dari segi maintenance..boleh diperbaiki..coz ada permainan kanak-kanak..tp x on..rosak ke atau memang dah x boleh pakai ke..x tau la kan..

Mula2 usha2 je dulu..then apa lagi..tukar baju sepantas kilat...lepas je tukar..Ziyad terus lari..terjun terus masuk air..boleh jugak nk rent pelampung besa tu..RM30..refund dapat RM15..kalo x silap la..coz i x pergi rent kan pun..jenuh nak bawak..

Time kitaorg kat sana..x ramai lagi..dah start ke petang sikit..dah mula ramai sikit..

JOM SWIM!!

SPRING VALLEY

TEMPAT KANAK-KANAK

KAWASAN CETEK..

LAZY RIVER
Kawasan air panas dia di bahagian depan resort..masuk2 aje..dah nampak kawasan kolam air panas..
kitaorg x masuk pun kolam air panas dia..dengan cuaca terik hari tu...next time saja la..

REFLEXOLOGY WALK..
KOLAM AIR PANAS
Overall..best gak rr..both Ziyad and Lily seronok giler..Lily pun syok sangat merangkak dalam kawasan Spring Valley tu..coz air dia memang cetek..kitaorg pun seronok tengok dia gelak2 gembira...Ziyad lak..semua tempat dia swim...tp skg dah pandai main gelongsor lak..dulu takut..dah berani sikit la tu..
Lazy river..kitaorg x masuk pun..

Apapun..memang enjoy sangat..
Pssttt..makanan dia..mahal sikit rr..tp coz lapo..beli saja la..hehe

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...