Monday, 20 October 2014

Minum Petang @ Kelapa Bakar Pedas Negeri Sembilan

Bila keluar aje dari Wet World Pedas (boleh baca disini)..mula la terasa lapar..mula2 plan nak cari kedai makan dekat Tampin or Senawang..Keluar2 je dari Wet World, ternampak pulak gerai Kelapa Bakar. So singgah la kejap.. I terfikir..apa kebondo Kelapa Bakar ni..rupanya..kelapa tu dibakar..then diminum air n makan isinya…menarik jugak..tp xde makanan yg ringan yg dijual..macam laksa ke..mee curry ke...jus ada kuih muih...tp coz dah lapo n haus..so kitaorang order 2 kelapa bakar n cucur udang..nak alas perut sebelum bergerak balik..

KELAPA BAKAR
Dari tempat kitaorg duduk tu dah boleh usha pekerja kedai membakar kelapa tu..expert dah diaorg..potong kelapa tu pun cepat giler..

 EFFICIENT
X sabar nak try..i x tau jenis kelapa apa yang digunakan tp yg pastinye bukan kelapa pandan la..
Sampai2 aje..harusla minum kan..perghh…air kelapa panas seh…lepas mandi manda..syok sangat minum…then korek2 isi dia..ni jenis kelapa yg isi dia tebal2..so agak susah sikit nak korek isi dia…patut la sudu semua bengkok2…hehehe

Air kelapa dia x berapa manis…so atas meja tu disediakan air gula..satu air gula biasa, satu lagi air gula Melaka…kalo nak manis..leh tambah ikut suka sendiri…sedap la bila tambah air gula…
Layan je minum…tau2 je dah habis..hehehe..

LAYAN!! RM4.00 SEBIJI 
GULA PUTIH, GULA MELAKA
K..memandangkan perut dah kenyang..xde la nak singgah Pekan Tampin or Senawang utk makan..cari kedai makan kat kawasan rumah saja la..

Sesiapa yg belum pernah try..meh la sini..syok oo minum….

3 comments:

  1. Tempat ni btul2 dekat dgn wet world eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..betul2 dekat depan Wet World. Kalo Keluar jer dr Wet World tu, kedai ni sepatutnye belah kiri..

      Delete
  2. Ada lagi ke kedai ni hari ni?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...