Wednesday, 19 July 2017

Jamuan Raya Office 2017

Jamuan Raya di office sudah bermula. Level kami buat pada minggu lepas. Time tu x ramai lagi department yang buat jamuan berbanding dengan minggu raya last ni. Minggu ni jer, berderet jemputan sampai x sempat nak terjah semua. Isnin hari tu jer dapat 4 jemputan department. Sorry la geng, memang x sempat nak pergi semua. Lepas pergi 2 jemputan, teus sakit perut..huhuhu..sensitive pulak perut..sampai ke petang lak tu sakitnye..

Sepatutnye level kitaorang ni, buat ala-ala potluck..tp last2 semua order jerr..outsource dari luar..hehehe..memang kami ni x berapa nak rajin la bab2 masak2 besar2 ni..so kali ni, setiap team kena bawak dish masing2..team kami agak besar so kami bawak cake2 dan laksam..i yang cadangkan laksam tu..lama x dapat. Nasib baik budak ofis ada contact dengan orang yang pandai buat laksam. Selalu orang order laksa kan, so kali ni, kelainan sikit. Order laksam pulak.. 

Diantara menu yang ada :
Big Boss sponsor Satay. Yang lain, ada nasi impit, kuah kacang, lemang, rendang, kuah lodeh, pelbahai jenis kuih dan kek-kek, laksam, mee sup utara, buah-buahan, nasi putih, lauk pauk (patin tempoyak, daging salai masak lemak, ayam paprika…) & chocolate fountain. Macam2 ada. Jom usha gambar dan deco2 jamuan office i..hehehe

DAH MACAM CANDY BOOTH DAH..COMEY

BOSS BELANJA CHOCOLATE FOUNTAIN

BIG BOSS SPONSOR..

OUR LAKSAM..

MEE SOUP UTARA..

MY FAV PART..DESSERTS

X INGAT KEK APA NI..A BIT MANIS TP SEDAP..

Alhamdulillah, semua sedap2..lagi2 laksam..hehehe..walaupun masin sedikit, tp still sedap..dapat la lepas gian..berkali2 gak la i tambah..bila nak makan makanan yang lain, dah x muat dah perut..sebu terus..esok nye, terus bloating..huhuhuhu..

K, next week ada one more big Raya event yang melibatkan the whole department. Mesti meriah habis. Siap tema Bazaar Raya gitu. Perut dah sedikit terjojol gak ni..lemak2 dah start terbentuk..jangan2 baju raya pun dah sendat..huhu

Selamat Hari Raya U Ols!! 💗😁


2 comments:

  1. Amboi meriahnya makanan. Macam2 menu ada. Terliur tiba2. :)

    ReplyDelete
  2. giler meriah makanannya... banyak benauuuuu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...