Wednesday, 5 July 2017

Lunch @ Outback Nu Sentral

Cerita sehari sebelum puasa. Hehehe..banyak jugak entry yang tertunggak ni..
Hari tu, saja nk belanja boss lama kitaorang, dia berpindah ke department baru. X sempat nk buat farewell lagi..So luncheon kali ni, untuk meraikan dia & jugak nak makan sama-sama sebelum start berpuasa. So pusing-pusing dekat Nu Sentral, last2 pilih Outback. Lama jugak x pekena makan dekat Outback ni. 

Time sampai hari tu, dah start ramai. Lunch hours la katakan. Nasib dapat tempat coz kitaorang agak ramai jugak hari tu. Around 16 pax. I kalo datang sini, mesti aim lunch set dia la. But this time, lunch set dia agak berlainan sedikit. Slight different from the last time I datang. 

Lama jugak la belek-belek menu dia. Dilema samada nk pilih pasta atau fish n chips dia. Last-last I pilih pasta. Geng-geng lain ramai yang ambik steak, burger, and brick chicken. 

Untuk set dia, boleh choose either drinks with salad, or drinks with soup of the day or all three (soup + salad _ drinks). I chose salad + drinks. Drinks dia refillable ye..Soup of the day dia hari tu potato soup. Kalo tomato basil, I confirm akan ambik soup. Serious sedap soup tomato basil dia..nak buat...x reti la pulak..tengok resipi macam senang..


PASTA OR FISH N CHIPS..PASTA!!

This is my dish. Tp seriously, portion salad dia besar. Rasanya makan salad pun dah separuh kenyang. Nk habiskan pasta, memang x dapat la. Nasib ada geng2 lelaki sado yg dtg so diaorang la yang tukang menghabiskan makanan kitaorang..dari segi rasa, its more to Italian style la. Memang x pedas langsung. Purely taste of tomato. Kalo version melayu, selalunya ada chili sikit. Yang ni, memang x pedas langsung. Kalo nk, leh la letak chili flakes ke apa. Bila makan, hujung-hujung tu dah start rasa muak sikit. 

MY PASTA..SAMA X MACAM DALAM GAMBAR..HEHE

THE SALAD..IM LOVING IT..SEDAP!!

Ni dishes yang lain. Burger & Steak. Nama dish dia seriously dah x ingat..Portion burger dia memang agak besar tp for me, kurang juicy sikit. Susah jugak la nak ngap pakai tangan..besar kot..yg steak tu i x rasa..tp tengok diaorang makan, licin..sedap la tu..

THE BURGER

THE STEAK

X INGAT NAMA DISH NI..SORRY..TP YG NI BUKAN DALAM LUNCH SET

BRICK CHICKEN

YG NI SEDAP..TP X INGA JUGAK APA NAMA DISH NI..HUHUHU

Walaupun ada makanan yang korang nampak macam sikit jer portion jer, tp sebenarnya mencukupi..tp kena ikut perut masing-masing la. Kalo macam perut i yang comey ni, x banyak leh masuk la..hahahaha..Banyak lagi sebenarnya yang geng-geng office mate i makan hari tu, tapi x sempat nak snap semua..for me, i suka makan dekat outback ni..very comfortable, makanan pun sedap-sedap.. Harga, kira orait lagi la..For me, its still reasonable..Tp x leh selalu yerr..datang sini untuk special occasion sahaja..hehehe..

To my ex-boss..thank you for everything..❤❤




2 comments:

  1. Semua pun ana nampak sedap. Nak try lah kalau ke Nu Sentral.

    ReplyDelete
  2. ya Allah.. steak itu !!! kena singgah nanti ni.. hee~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...