Tuesday, 18 July 2017

Hi Tea @ Restaurant Rebung Chef Ismail

Ni kisah sebelum puasa lagi ye. Banyak rupanya entry yang belum tertulis lagi. Huhuhu

Macam biasa la, sebelum puasa bermula hari itu, department I ada buat makan-makan. Kali ni, di Restaurant Rebung. Mula-mula ingatkan di bangsar. It turns out yang dekat bangsar tu dah tutup. Nasib baik I x drive terus pergi sana. Hahaha..Yang kami pergi ni, di Taman Botani Perdana KL. Berpandukan waze, alhamdulillah sampai. Hehehe. I bab2 jalan di KL ni memang fail sikit la. Memang kena mengharapkan gps. Nasib baik senang jer nak sampai ke sana. Time tu x berapa nak jem lagi la..time sampai, nak cari parking pun senang. Parking dia banyak dan jenis bertingkat. 



Kali ni, sebenarnya nak menyambut macam2 sambutan. Yang keluar dari department, April to June Babies, New newborns & newbies to the department..so ada pelbagai sambutan pada hari tu.  Kitaorang booking private room. Sukahati kitaorang la nak bising macam mana kan. (coz memang bising pun kitaorang..heheh) Siap ada karaoke session lagi. Kawasan dia agak besar jugak. Boleh memuatkan agak ramai orang pada suatu masa. 



Focus kepada makanan dan minuman pula…Sebenarnya expectation I, agak tinggi la. Lagi-lagi makan di restaurant Chef terkenal. Hari tu, sempat jugak bergambar dengan Chef Ismail. Ntah camera siapa time tu..sampai sudah x dapat2 gambar dia..hahaha..

Makanan dia variety jugak la. Tp for me, dari pemerhatian hari tu, makanan macam x berapa nk cukup untuk satu2 masa. Ramai kot time tu, termasuk group2 lain. Untuk mendapatkan makanan, kena beratur agak panjang. Bila I beratur, tetibe habis pulak. Diaorang baru nak masak yang lain. Dari segi rasa, for me, boleh la. Xde yang mengancam sangat la tp semua berasa. I pernah makan dulu, di restaurant dekat Bangsar. Time tu, untuk lunch. Verdict nye lebih kurang sama jugak la..tekak masing-masing kan. 

KUIH - BUAH MELAKA

LAKSA

MEE SOUP

MEE GORENG

PISANG GORENG

BERANEKA BUBUR


Paling win dekat sini, goreng pisang & mee goreng..i bab2 goreng pisang ni, memang x leh dipisahkan..i memang penggemar goreng pisang. Sedap giler..lagi2 baru diangkat dari kuali panas..masyuk. Mee goreng dia pun sedap. Line beratur x putus-putus. 

Overall, i quite like the atmosphere. Not too crowded, not too big. Just nice. Makanan pun ok..dari segi harga, i x tau..kena tanya organizer..hehe..

Ehm..agak-agak lepas ni luncheon ramai-ramai di mana pula ye..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...