Monday, 17 July 2017

Breakfast @ Sushi King Taman Equine

Alkisah nye hari itu, nak buat makan-makan untuk office mate husband. So pagi-pagi lagi I dah terjah ke pasar untuk mencari bahan basah. Nak mencari udang sebenarnya tp pasar yang I pergi, mahal pulak. X banyak choice pulak tu. Tinggal udang laut jerr..so harusla menapak ke beberapa kedai yang lain semata-mata untuk mencari udang. Menu untuk tetamu malam tu, nk masak mee udang..so kalo xde udang, bukan mee udang la gamaknye..cari punya cari, terjumpa dekat kedai di taman equine. Time duduk di taman equine dulu, selalu membeli di situ. Murah pun murah. Memang rezeki time tu, udang tu fresh lagi, x sempat nak masuk dalam bekas ais..baru je sampai udang tu kat kedai tu..just my luck la..beli la sekilo untuk buat mee udang..

So bila keluar pagi2 tu, x menyempat nk breakfast. Singgah la sebentar di Aeon Taman Equine. Mula-mula ingat nk melepak mcd jer tp last2 duk fikir, nak makan sushi. Sebenarnya, x tau la pulak kalo datang sebelum kul 1100/1130 (sorry, x ingat samada kul 11 atau 1130), akan dihidangkan menu breakfast jerr..huhuhu..ingat nk makan bento.. i datang hari tu dalam pukul 1030..memang awal la kan..

Menu breakfast x banyak. Last2 I ambik set yang ni..Temaki set sekali dengan kitsune udon yang comey..leh la..I sorang je customer time tu..hehehe..x leh lama-lama lepak kat situ..kena balik masak mee udang pulak..

BREAKFAST MENU

Rasanya makan dalam 15 minute jerr..xde la rushing sangat tp perut dah kenyang, so harus la balik masak. Nk shopping, takut terlajak pulak..hahaha..next time la shopping ye..

TEMAKI & HOT GREEN TEA

KITSUNE UDON..MAKAN NI, MESTI INGAT ANAK-ANAK I..FAV DIAORANG

First time try breakfast menu set dia..simple je menu dia..sekarang ada contest yang tengah berjalan di sushi king..tp kena pembelian above rm50..i x sampai la..so next time la masuk contest tu ye..kena bawak konco2 yang lain duk makan sekali..hehehe

Balik jerr..terus siang udang..penatnya hari tu..tp alhamdulilllah, ramai kata sedap..yeah!!😄


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...