Thursday, 20 August 2020

4th Pregnancy : Shopping at Baby Warehouse Sale Quill City Mall

Alhamdulillah, dah masuk 3rd trimester. Dah start feeling neves dah. Al maklumla, 5 tahun last bersalin dulu. Banyak lagi sebenarnya barang baby and barang mommy yang I belum habis beli lagi. Breast pump pun belum beli walaupun dah usha yang mana nk beli. Tp for now, still ada yang lama. Tp memang nk beli yang baru jugak la. Barang2 baby, almost 95% done la. So hari tu, I ajak husband pg ke Baby Warehouse Sale di Quill City Mall. I dapat free hospital bag dari Mommy, Daddy & I. So nak pg redeem la. So lepas redeem bag tu, I sempat shopping sikit. Budak2 tak dibenarkan masuk so husband I jage diaorang sementara I shopping kejap. TQ husband. Chayang sangat. Hehe

Menarik jugak Baby Warehouse Sale ni walaupun kawasan dia tak berapa nak besar tapi semua barang ada. I memang dah aim beberapa booth la. So I terus pg cari barang yang I nak beli. Humaira antara salah satu la. I memang dah aim nk beli kain lampin dia. Memang seronok la bila dapat tengok depan mata. Selalu usha IG jer. Hahaha. 

Time I disana, ramai jugak preggy mommy kat situ. Tapi tak crowded la. So next, I mencari additional items tuk baby la. Setakat ni, dah beberapa kali buat scan, gynea dah inform, insyaAllah gegurl katanya. Memandangkan tak pernah bertukar dari awal scan sampai la ke trimester ke3 ni, so harap2 memang gurl la. Tapi I banyak jugak membeli yang unisex. Tapi hujung2 ni dah start membeli kaler2 pink. Hehehe. Mana leh tahan, comel2 kot. Jom usha gambar-gambar sekitar warehouse sale hari tu.












 

So, ni antara barang yang I beli di baby warehouse sale. Ikutkan memang macam2 nak beli tp tahan diri. Hahaha coz nanti terbanyak la. Tapi overfall for me, memang best la Baby Warehouse Sale ni. Untuk preggy mommies, kalo ada warehouse sale ni, I sarankan untuk pergi. Semua barang boleh dpt terus di sini. I kalo ke warehouse, confirm akan mencari nursing bra. Memang murah n banyak choice. Sempat I sambar 2 helai. I x beli banyak coz dah beli beberapa helai sebelum ni.


Barang-barang dari Humaira


K, dah stat leh kemas my hospital bag. Haha. Risau jugak kalo tetibe bersalin awal. 

Wish me luck guys. InsyaAllah Sept Baby. ☺

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...