Tuesday, 21 January 2020

Lunch @ Dotty's TTDI

I dah lama teringin nak pergi ke Dotty's. So hari tu nak belanja birthday girl sorang ni. So cadangan nye adalah ke Dotty's. Coz unplanned, I tak sempat nak usha apa menu yang ada di Dotty's ni. Just sempat lihat apa yang ada di IG saja. Itu pun bila kami nak order, kami tunjuk gambar. Haha. Sampai waiter tu kata, ni menu KLCC which tak ada disini. Lain rupanya. 

So time kami sampai, customer still tak ramai lagi. Just few tables saja yang occupied. Bila masuk-masuk jer, dah nampak semua cake & pastries. Tengok jer dah boleh buat terliur. Hahaha.






I memang tak aim nak makan apa pun. Coz rasanya macam baru jugak makan western. So, bila usha menu tu, agak lama jugak la nk pilih. Tu yang siap tunjuk gambar dari IG je tu. Dari segi harga, for me, normal typical range for western la. So, setelah menelaah punya lama menu tu..haha, I duk pilih Steak Sandwich. Birthday Girl order Grilled Chicken Sandwich. Yang lain ordered Soft Shell Crab Burger & Salted Egg Pasta with Soft Shell Crab. Dessert pula, kalo dekat Dotty's ni, famous for their Salted Egg Cronut. So, kami ambil satu then add on Pandan Gula Hangus Cake. Kami berempat saja tapi makanan, khus mangat!! 


SALTED EGG CRONUT


PANDAN GULA HANGUS CAKE

Waiting time, not too long la. Portion size, besar juga. Suite the price range la. Tapi hari tu, kami start dengan dessert dulu. For the Salted Egg Cronut, I can see why people would come here for that. Memang sedap wei. Salted Egg tu sendiri dah macam custard dah. Satu cronut tu, rasanya kalo makan sorang, memang kenyang. Kami share empat orang. Berlemak. Memang recommended. Cake Pandan Gula Hangus dia pula, for me, biasa saja la. Sedap tu sedap..tp mungkin not my type of cake la. 

So, these are our lunches. Bila nak start diet ni. Pocket pun tak diet-diet. Hahaha. Tapi coz I love to eat and try out new places, so I tak berapa kisah (sedapkan hati..keke). This is mine. Steak Sandwich. First bite, I punya expectation, macam something like beef melting in ur mouth gitu..but it was not. Tak tau kenapa, but I did not like it so much. Mungkin untuk orang lain..mungkin akan rasa Wow!! Just not me..

STEAK SANDWICH

Chicken Grilled Sandwich..I tak merasa. Tapi dari segi presentation, I dapat rasa its delicous. Probably next time, I order Chicken Grill Sandwich saja.

CHICKEN GRILL SANDWICH

This one, for me, I suka. A bit spicy but not too much. Memang untuk tekak2 melayu. Creamy as well. Member ni dia pilih Soft Shell Crab. Pun quite nice.

SALTED EGG PASTA WITH SOFT SHELL CRAB

Yang ni lak, Soft Shell Crab Burger. Member sorang ni tengah Burger Hunt. Rasanye dah banyak burger sepanjang minggu tu dia makan. Sebelum ni katanya dia makan Dotty's Cheese Burger, katanya yg itu lagi sedap la dr Soft Shell Crab Burger. 

SOFT SHELL CRAB BURGER

Overall, tempat ni memang sesuai untuk melepak dengan kengkawan. But the place is not that big la. Tak leh la nak borak beria. Ambiance pun just nice. Food overall, ada hit and misses la. Repeat?? Nak cronut tu. Tp nk makan sorang. Hahaha. 

Address: 20, Jalan Tun Mohd Fuad 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

3 comments:

  1. Allahu sangat menarik nya tu ^_^

    ReplyDelete
  2. slalu tgk org pi tp tk smp2 juga lg..aritu yg kt klcc lalu je..sana rmi btul mcm kena amik nombor gtu...mmg yg salted egg cronut tu best seller...bila la dpt merasa hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...