Wednesday, 17 September 2014

Santai-santai @ Dataran Gemilang Putrajaya

Ramai yang tak tau dekat dalam Putrajaya ni ada tempat untuk kanak2 bersuka ria bermandi manda..Lets go to Dataran Gemilang, Presint 4, Putrajaya..i pun dulu x tahu ada tempat ni..skang coz nak bawak anak2 pergi jalan2 petang2..sejak duk dlm Putrajaya ni..kena la usha sikit tempat2 yang menarik..
Tempat ni mr hubby yang sarankan..

Kitaorang pergi during Public Holiday...kitaorang sampai dalam kul 6 lebih gitu..cuaca pun x berapa panas..memang sesuai sangat untuk bermandi manda...Sampai-sampai aje..dah beratur kereta..ramai kot..
Tp rasanye kalo hari weekends..ada org jual2 sekali rasanya..anak i bila dah nampak tempat mandi tu..dah mula la nak terjun..memang seronok bila tengok dia having so much fun..


KIDZ HAVING FUN
Next time mungkin nak ajak anak2 buah i dtg..so Ziyad nanti ada geng..hehehe..si Lily kecik lagi so x leh nak mandi..lagi pun badan dia kurang sihat..xde la nak bawak dia berendam kat situ..

Tempat nye xde la besar sangat pun..tapi memadai la untuk sekadar bermandi-manda..
Ada dua kawasan pool..yang belah kanan tu x berapa dalam sangat..yg belah kiri tu rasanya dalam sedikit dr yang belah kanan...mula2 ziyad syok main yang tempat cetek tu dulu..then nampak ramai budak2 terjun2 kat kawasan yang dalam sikit tu..ziyad pun mula la swim2 kat sana..

Dekat tepi2 kawasan ni ada kawasan rumput2 yang cantik..ramai gak yg berpicnic kat situ..syok juga..

KIDZ HAVING FUN

ZIYAD OH ZIYAD...SUKANYE..
 
Plan asal nak bawak pergi ke Playground dekat2 ngan dataran ni..last2 pergi sini..nasib baik dah packing baju renang Ziyad awal2..kalo x kempunan dia nak berenang..dah la xde pelampung or mainan..macam bola ke..so next time kena extra prepare kalo nak dtg sini lagi..lepas ni kena beli baju renang si Lily lak..mana la tau next time Lily lak nak swim...

To those yang belum pernah sampai ke sini lagi..Jom la check it out!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...