Monday, 23 May 2016

Lunch @ Lawang & Upeh Lekor Bar Vista Walk

Dah lama jugak sebenarnya pg sini..x tau pun kewujudan kedai ni..Kebetulan aje sebenarnya makan kat kedai ni. I pg ke DEMC hari tu, bawak mr hubby for daycare (kes mr hubby masuk hospital, I akan tulis dalam entry lain)..so time lunch tu..i keluar kejap pi cari makan. Dekat DEMC ni, xde kedai makan sangat..so depan DEMC tu, ada Vista Walk..Atas Vista Walk..ada condominium (Vista Alam), so Vista Walk ni..ada banyak kedai2..

Salah satu kedai tu, nama nye Lawang..first time tengok kedai ni dari konsep luar dia..biasa aje..xde yg unik pun..tp coz time tu, x byk kedai yg ada, so I ngan anak I Ziyad, masuk je la kedai tu..dua kali jugak la I dah dtg sini sejak mr hubby admit ke Hospital DEMC..hehe..

LAWANG
Konsep interior dia simple n santai2 jerr..very cosy feeling. Menu pun x berapa extensive. Sorry..x snap lak gambo menu..first time datang sini..i try dia puya Carbonara. Not bad la..

INTERIOR
INTERIOR
Second time datang, I makan Kuey Teow Soup..Anak I makan Nasi Lemak Ayam..Add on, Meatball n fries dan jugak tapau Chicken wrap tuk mr hubby. Waktu I dtg, x ramai pun customers..lg pun..kawasan dia memang isolated sikit..

KUEY TEOW SOUP
Dalam 10 minute gitu..makanan pun sampai..Ziyad nye Nasi Lemak..bg i..biasa jerr..tp sambal dia not bad la..suka Ziyad makan..hampir habis jgk la dia makan nasi lemak tu..i nyer kueh teow soup..biasa saja..meatball n fries dia..bg i..meatball dia sedap..xde la mcm ikea nyer..tp memang sedap..

NASI LEMAK N MEATBALLS N FRIES
NASI LEMAK
Yg I tapaukan tuk mr hubby pun sedap..sos dia I x sure..mcm teriyaki atau bbq sos..tp sedap la..sebelum ni I pernah makan carbonara dia..not bad jugak la..portion pun byk time tu..x larat nk habiskan..sorry la..xde gambar carbonara..dalam IG I ada..hehehe..

Lepas habis makan jerr..ujan lebat..walaupun Vista Walk dengan DEMC tu dekat jerr..tp still basah kuyup la kalo nk redah..so kitaorang tunggu la kejap..sampai ujan slow down..

Sementara menunggu tu..depan kedai Lawang ni..ada gerai keropok lekor..Upeh Lekor Bar namanye..i tapau satu tuk makan kat hospital nanti..dekat Upeh Lekor ni..dia akan fry to order..dipping sos dia pun leh pilih..i pilih mushroom cheese hari tu..i suka keropok lekor dia..lembut2 gitu..sedap bila makan panas2..

UPEH LEKOR BAR
COMEY JER KEDAI DIA
WELCOME!!
KAWASAN SANTAI2
Ni kali kedua i makan kopok lekor kat sini..for me..i gemar kopok lekor dia..tp kena makan bila panas jerr..bila dah sejuk sikit..dah x berapa nk sedap sangat..

CICAH DIA..MUSHROOM CHEESE
DAPPNYE!!
Cawangan dia x banyak,,tp salah satu dekat Vista Walk ni..kalo lalu ke kawasan sini atau dtg ke DEMC..leh la singgah ke sini..makan petang..hehe..diaorang ada jugak jual makanan lain..tp yg pre-packed la..tp selalunye bila petang..mostly makanan yg lain tu dah habis..sold out semuanya..

Lepas ni..mr hubby ada follow up lagi kat DEMC..tp 4 months from now..so lama lagi la kalo nk makan lagi kopok lekor ni..hehe.


1 comment:

  1. ayam goreng nasi lemak tu menggoda betoi. wah suka kopok leko tapi jarang cicah kuah. takut sakit perut. hehee tapi kalau mushroom sauce memang wajib cuba ni. nampak lembut and gebu kopok tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...