Wednesday, 25 May 2016

Santai Petang di Playground Taman Putra Perdana Putrajaya

Sejak jadi warga Putrajaya ni..selalu mencari lokasi2 santai petang2..i ni..boleh la di kira ibu yang suka bawak budak2 pi main playground. Tapi kan..playground dekat Malaysia, kebanyakan nye..sama jer rupa dia..ada beberapa playground je yg I pernah pergi yang bagi i..menarik dan unique..tp enrty kali ni bukan nk cerita pasal playground yg unique2..entry kali ni..nak cerita..pg ke playground di Taman Putra Perdana Putrajaya..berdekatan dengan Shangri-La Putrajaya..

X banyak playground yang kitaorang dah terjah sekitar Putrajaya n Cyberjaya ni..leh usha entry2 ni untuk taman2 dan playground2 yang kitaorang dh terjah..


X tau pun pasal playground / taman ni..terjumpa time baca2 blog2 pasal playgroud di Putrajaya..datang sini..sebenarnye dah lama dah..pg weekend..singgah ke taman ni..after balik dari kenduri kawen member mr hubby..i dengan baju kurung nye..layan kan aja la kerenah budak2..panas wei petang tu..peluh2..xde exercise pun dah peluh..hehehe..

Taman Putra Perdana ni agak besar..nk ronda semua..memang x larat la..i suka jalan2..tp I ni jenis cepat penat..hehe..cepat sangat pancit..waktu kitaorg dtg..xde sesiapa pun kat playground tu..x sampai 10 minute kemudian..penuh dah..penuh kanak2 n parents kat situ..

Playground dia agak biasa..kebanyakan playground di Putrajaya, rupa dia lebih kurang sama jerr..tp functionality wise..memang bagus la…semua mecukupi..

Jom usha gambo2 playground..

THE PLAYGROUND
SWINGS
BENCHES FOR PARENTS
MONKEY BARS
SLIDES
Terdapat macam2 sebenarnya di Taman Putra Perdana ni..ada Mercu Tanda Plaza, fountains, jogging tracks and also Flora Garden..

Lepas budak2 ni penat bermain..kitaorang jalan2 melawat kawasan..so bermula la operasi berpeluh sakan petang tu..buat apa?? jalan.....pusing kawasan...

LALUAN..PENAT WO JALAN..HEHE
LALUAN
SAMPAI JUGA AKHIRNYE
MERCU TANDA PLAZA
SEKELILING MERCU TANDA PLAZA
Pemandangan kat sini memang cantik la..dari atas bukit tu..leh nampak sekitar Putrajaya..maintenance kt sini pun quite good..pokok2 semua dijaga dengan baik..time kitaorg dtg ke kawasan mercu tanda plaza tu..fountain dia x beroperasi..x sure la rosak ke apa..atau memang tuk waktu malam je ke..tp memang xde fountain yang hidup kat situ..berdekatan jugak ada Taman Megalit..tp hari tu..x singgah pun..

Apapun..sememangnye..memang penat wo (i je kot yg penat) yang lain active jerr..hehehe..i dah la berbaju kurung..dengan tudung lilit2 bagai..bile peluh tu..memang x selesa la..aduyay..apa pun..tempat ni agak menarik..besar sebenarnya kawasan dia..tp coz i x larat..kitaorg balik la lepas jalan2 kat taman tu..next time kalo dtg sini..kena pakai baju selesa sikit..n my jogging shoes..hehehe..

Operation Hours

Monday-Friday: 7am to 8pm
Weekends, School and Public Holidays: 7am to 10pm
Admission is FREE



1 comment:

  1. macam panjang je laluan nya 0,0 jauh ke? btw tengok monkey bar teringat kecik kecik teringin nak gayut gayut mcm org lain. mak tak bg . first takut jatuh. second, badan besau. ahahahha gayut kat 1 bar je takleh gerak T_T

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...