Thursday, 26 May 2016

Santai Pagi di Playground & Dinosaur Park Taman Tasik Perdana, KL

Ni cerita two weekends ago..cerita playground lagi..hehe..saja bawak budak2 exercise pagi-pagi..tp kali ni..saja pg jauh sikit..ke mana kali ni..off we go to Taman Tasik Perdana KL..xde la gerak pagi sangat pun..dengan 3 budak..payah nk kejutkan diaorg ni..lg2 hari cuti..so pagi tu..bila I sebut nk pi main playground..baru semua nk bangun..

Dari rumah ke KL..x jauh mana pun..ikut waze nk sampai ke Taman ni..tp once dh sampai ke Taman..jd confius..coz x tau Playground tu kat mana..hahaha..rupanya dekat kawasan Botanical garden tu..kena naik atas sikit..then dekat situ..memang ada kawasan tuk parking..time kitaorang sampai..parking penuh dah..tp nasib ada org keluar..n x jauh dari kawasan playground..so memang lucky la kitaorang pg tu..

Playground kt sini..agak besar..bila masuk2 je ke kawasan Botanical Garden tu..terus nampak “Dinosaur Park”..which is actually a dinosaur playground la..dan pokok di sekeliling semua berbentuk dinosaur..anak sulong i..si Ziyad..memang peminat dinosaur..sejak tengok “Dinosaur Train” dekat Zoo Moo channel..asyik menghafal nama2 dinosaur..x tau je..tanya i..i lagi la kurang pandai pasal dinosaur ni..tp nk wat cm ne..harus belaja la jugak..hahaha..

WEEEEE....WELCOME TO DINOSAUR PARK
MULTI SLIDES
GINGERBREAD MAN??? HEHE
Pagi tu..still x ramai lagi budak2..rasanya lepas 30 minit..terus ramai..foreigner pun ada..bg i..bentuk playground dia quite nice..i kalo jadi budak2 pun confirm excited..sampai x tau nk main yg mana satu..tp playground dia ada peringkat2..ada yg tuk very young children..macam lily..n ada playground tuk kanak2 yg agak besar sikit..tp si Lily ni..duk asyik ikut abang dia jer..abang dia panjat..dia pun nk join panjat..aduh..suh main dekat playground yg tuk kanak2 kecil..x mau..

Sekeliling dia..agak bersih..xde daun2 gugur..sampah pun xde..tp satu je yg i kurang gemar..playground dia x berapa nk bersih..nak jerr i bawak spray n kain lap..nampak a bit run down sikit playground dia..rasanye kalo di bersihkan selalu ni..mesti cun melecun la playground ni..confirm berkilat..hehe

FROM AFAR
DINOSAUR??
CASTLE THEME LIKE PLAYGROUND FOR BIGGER KIDS
ABAIKAN MR HUBBY TU..STROLLING BAWAK UZAYR JALAN2..HEHE
X BERKENAN DENGAN TANGGA BESI MCM TU..PAYAH NK NAIK..DANGEROUS LAK TU..
Sebelah playground ni..ada byk taman2..ramai la parents bawak anak2 pi strolling pagi2..seronok tngk..lepas main2..kitaorang cari sarapan..tp kat sini..x banyak pun kawasan makan..otw nk mencari tempat makan..terjumpa lagi satu kawasan playground..sederhana besar..tp I x snap lak gambo playground tu..x singgah pun..coz perut masing2 dah lapo..so misi mencari makan jerr lepas tu..hehehe..

Lepas makan..trs balik..sampai rumah..dekat tengahari dah. Budak2 dlm kereta dah tido dah..penat le tu..mana x nye..lari sana sini..mak nye pun nak tido gak..tp co-pilot kena stay alert..so x leh la nk tido..hehehe..

K..lepas ni nak pi santai mana lak..KLCC?? Tasik Ampang?? Hehehe..lepas raya la kot..Puasa pun dah nak dekat..K..chow for now.


Taman Tasik Perdana
Jalan Kebun Bunga, Tasik Perdana, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

2 comments:

  1. wah cantiknya. penah datang sini dulu tapi tak perasan dinasor tu. sini susah parking kan, jalan pun sempit kat bukit tu

    ReplyDelete
  2. lama betul tak pi tasik perdana ni ek... cantik dah rupanya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...