Tuesday, 1 August 2017

Aktiviti Riadah Hujung Minggu : Taman Tasik Shah Alam

Saban minggu, kitaorang mesti pening memikirkan nak bawak anak-anak pergi beriadah/bermain di mana. Sejak puasa dan raya hari tu, dah jarang dah nk bawak diaorang pergi main di taman atau playground. Bulan Syawal hari tu, tiap minggu mesti penuh dengan open houz dan jemputan dari kawan2. Memang x menyempat nk bawak diaorang pi main. Dua minggu lepas, lepas habis open houz semua..kitaorang gerak pergi ke Shah Alam. Nak pergi PKNS Shah Alam je pun. Pergi ke kedai Ustaz tu..cari cover handphone dan tinted sekali. Cawangan Ustaz dekat PKNS ni rasanya macam baru lagi. X snap2 lak gambar dalam kedai Ustaz tu..ramai dalam tu..a bit crowded sikit la..tp best la kedai ni..banyak option compared to kedai2 hp lain yg i dah pergi..

Lepas jer shopping2 dekat PKNS tu (siap beli baju kurung lagi tau..hahaha), terus pergi cari port dekat Taman Tasik Shah Alam. Penuh kerete berderet parking sepanjang luar tasik tu. Ternampak ada satu taman playground yang menarik. Yang berdekatan sedikit dengan PKNS. Tp memang xde parking yang berdekatan. So kitaorang pusing dan pergi ke bahagian taman yang berdekatan dengan wet world tu. Nasib baik ada kereta yang keluar. Rezeki petang tu..

Playground dia agak besar jugak la. Simple jer design dia. Tp a bit run down sikit. Swing dia pun i nampak dah bergerak2..bahaya gak tu..next time nk pergi ke kawasan playground atau mini outdoor gym belah tasik yang sana..yg berdekatan dengan PKNS.. Yg itu nmpk mcm baru sedikit rasaya. Itu pun i usha2 sikit dr dalam kereta..X dpt snap gambar pun.




SIMPLE PLAYGROUND

Si Ziyad n Lily terus terjah ke playground. X sampai 5 minute, Ziyad dah muntah. Aduh anak mama ni. Excited sangat..habis keluar balik ice cream mcd yang br makan td. Cheh. Ada angin kot dlm perut..so kitaorang x bg dia main playground sangat. Lily jer yang main. Kitaorang pasang tikar dekat2 dengan playground. Sebelah kitaorang, pakcik jual bubble tu..so I bg la Ziyad n Lily main. RM5 jerr..leh la..Uzayr lak moody. Main playground pun x nak. Duduk n makan jerr..main bubble pun x nak. Time suh jalan2..x mau pulak..aduh..perangai pelik pulak petang2 tu..

BG CHANCE BUDAK2 MAIN

BUBBLE RM5..

Seronok tengok budak2 main bubble..senang nk monitor..main berdekatan saja kan..petang tu, agak ramai jugak pengunjung..yang main paddle boat pun ramai. Meriah tau. Memang hot spot untuk family2 datang bawak anak-anak pergi beriadah dan bermain di hujung minggu. Seronok gak tengok gelagat ibu bapa n couple2 yang ada dekat situ..hehehe

Kitaorang x lama pun dekat situ..ada la dalam sejam jerr..then kitaorang pun head back home. Next!! Ke mana pula ye..😁😁




3 comments:

  1. teringat bs blaja kat itm shah alam dulu..taman tasik tu lah kitaorg lepak n jalan kalu nak ke PKNS...bkn dating ye...saje jalan kat situ bergambor nagn geng2 gegirl...

    ReplyDelete
  2. main bubble tu memang seronok sangat.. bukan anak-anak aje.. maknya pun sama seronok..:)

    ReplyDelete
  3. Teringat kenangan blaja dekat subang dulu... Shah alam la tempat lepak... Dah kawin duduk sabah tak merasa dah nak lepak2... Huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...