Tuesday, 8 August 2017

Lunch @ Botanica & Co Bangsar South

Awas ye..entry ni banyak gambar..😉😉

Kitaorang plan nk belanja ex-boss kitaorang aka Madam, sempena birthday dia. Walaupun office kitaorang ni, ada excess LRT, tp still kalo boleh, nak cari yang dekat2 jerr. Kitaorang ni dah selalu pergi Nu Sentral (sampai dah x tau nak makan mana), so kali ni kitaorang tukar angin sikit. I sebenarnya x tau pun pasal kewujudan tempat ni. Member office yang recommend coz sebelum tu, ada geng2 office yang lain ada buat sambutan birthday kat situ dan review ramai yang kata makanan dia sedap2 belako. Tempat pun best. So, kitaorang decide, for Madam’s birthday, to celebrate dekat Botanica & Co Bangsar South. Dari office, semua naik grab car. Cepat je sampai.

BOTANICA & CO BANGSAR SOUTH - THE VERTICAL

Kitaorang walk in jer hari tu coz katanya no pre-booking. Memandangkan kitaorang ramai, so x leh nk duduk dalam. I usha, kawasan dalam resto ni nampak classy giler. Tp xpe la. Kitaorang dapat kawasan di luar. Senang sikit nk buat bising (gossip yang lebih)..

Makanan dia dekat sini, western. Dan semua nampak menarik. I memang dah aim nk makan salad. So I xde nak pandang menu yang lain lama2 (takut hati berubah..heheh) so terus order salad..Diaorang kata portion besar, so kitaorang ramai2 share. Masing2 buat group kecik so I group 4 orang, order 3 makanan jerr..tp seriously, portion memang besar. Kalo tangki perut besar, xde masalah la kot. Tp kalo x..sila la share2 ye..bila share, lagi banyak jenis makanan leh cuba.

Disini, all diners dapat complimentary water. Air dia dekat sini, for me a bit expensive. But rata-rata yang order, semua kata sedap..lagi2 asam boi mojito..(gambar mojito ni xde la pulak..huhuhu)

MENU

MENU

HAHAHA..NMPK PULAK BAYANG-BAYANG TANGANKU..

So, lets see what we ordered that day..

Ada dua jenis salad yang kitaorang order. I ordered the Caesar Salad with Add on Chicken whereas the other one, is Asian BBQ Salad. Dua2 ada distinct flavors. But for me personally, I prefer caesar salad. Definite a win dish for me. Asian salad dia pun quite nice. Really appetizing. Memang sedap la..

ASIAN BBQ SALAD

ASIAN BBQ CHICKEN SALAD + ARRABBIATA RIGATONI

THE BOTANICA CAESAR SALAD


Another item on the menu yang for me is also a win dish..is the Pizza..mak aii..seriously sedap wei..Yang ni, namanye Maui..very cheesy. Seductive tau. One piece x cukup. Dah la besar portion pizza dia..kalo sorang, memang x dpt nk habis la. Kalo salad td, insyaAllah makan sorang leh habis..hehehe

Fries and chips dia pun sedapp..homemade semuanye..


MAUI - RM33.00

I xde merasa semua dishes. Another recommended dish is this. Tuan makan nye kata sedap giler..I tengok pun terliur. Besar betul crayfish dia..

SPICY CRAYFISH AGLIO OLIO

CHICKEN PARMIGIANA

DONT KNOW WHAT THIS ONE IS..HEHEHE

HALIBUT FISH N CHIPS

ULTIMATE STEAK SANDWICH

BO & CO ROTISSERIE CHICKEN

PEACH & LIME SODA RM17.00

ROOT BEER FLOAT RM17.00

Overall..for me, even for that price, I will definitely come back. Sooonn If possible..hahaha.. I want to eat the salad again!! Bila balik jer office, semua satisfied giler..semua dah plan nak makan situ lagi..hahaha..What a lunch. Really awesome lunch with awesome friends. BTW…Happy Birthday Madam..muah cikit..hehe 

Address: G5 Podium, The Vertical, Bangsar South City, No.8 Jalan Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Phone: +60 16-965 6422



2 comments:

  1. Semua pun nampak sedap. Platting pun cantik. Worth with the price.

    ReplyDelete
  2. xpernh smp lg bangsar south...menu2 mcm kt bens

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...