Thursday, 28 July 2016

Dinner Birthday Treat @ Capricciosa Sunway Pyramid

Lama x menapak ke Sunway Pyramid. Malam tu..i request kt mr hubby..nk makan dekat Capricciosa..so yg paling dekat..adalah dekat Sunway..Dalam 830..sudah ada kt dlm restaurant dah..nasib otw nk ke Sunway ni x berapa nk jem. Traffic smooth jugak la..

Dah banyak kali gk kitaorg dine in dalam Capricciosa ni..tp tiap kali pergi..mesti x pernah yg full packed..pelik gk..coz bg i..makanan dia sedapp2..n portion pun just nice. Rasanyna coz x ramai yang tau kot kewujudan restaurant ni..cawangan dia pun x berapa nk banyak. 

Boleh baca entry lama i kat sini - click here

Selalunya kalo dtg sini..i confirm akan order Beef Lasagna..tp kali ni..i ingat nk order pasta2 jer..tup2..waiter bagi tau..for limited time..and only dekat cawangan sunway jerr..ada Buffet ala carte..i jarang makan buffet ala carte ni so i x sure rule dia macam mana..katanya..leh order seberapa banyak u nak dari six menu items dia (Appetizer, salad, pasta, fresh pasta, soup, n pizza) dengan syarat..semua kena habis..kalo x habis..kena charge on wastage..Weekdays..nett per person, RM29.90. Weekend, RM35.90. Dan kalo nk order buffet ala-carte ni..semua kat table tu kena order buffet ala-carte..so malam tu..i ngan mr hubby both order buffet ala-carte la..nasib ada bantuan dari anak2..tp malam tu..diaorang x berapa nk makan..duk syok nak main kejar2 lak dalam kedai..sabo je la..

APPETIZERS
PIZZA
PASTA
Macam2 gak la kitaorang order..2 salads, Salmon salad and chicken ceaser salad, mushroom soup, calamari rings, capricciosa large pizza, and Bologniese pasta. Lepas dah habis semua..mr hubby rasa mcm x kenyang lg..tp coz I dah kenyang..dia xde order..tkt x habis..tp bila fikirkan balik..rugi lak x order personnel pizza..pizza dia nipis2..senang nk makan..roti dia pun x feel heavy sangat bila makan. 

SALMON SALAD..SO YUMM!!
CALAMARI RINGS
CHICKEN CEASER SALAD
Overall..makan kat sini x pernah mengecewakan. Makanan pun cepat je sampai..antara semua..my favourite..got to be the Salmon Salad and Pizza..patut order 2 salad tu..hahaha..sedap oo salmon dia..
In terms of calamari rings tu..anak2 i yang tukang menghabiskan..bukan apa..diaorang duk makan salutan tepung jerr..sotong tu..kitaorang yg kena habiskan..ingat kopok le tu..

Pizza dia pulak..nipis, crunchy dan meleleh cheese dia..tp kena makan bila panas la..kalo x.,kurang sikit sedap nye..

PIZZA CAPRICCIOSA
Portion pasta dia pulak..kat sini..memang banyak..tu yg x berani nk order 2 pasta tu..jenuh pulak nk habiskan nanti..pasta bolognaise dia pulak…memang best la..tp portion dia..kalo I la..memang susah kot nk habiskan sorang..kuah dia pun banyak..plus ada 3 meatballs lagi..memang kenyang la kalo makan sorang..

Kitaorang wat kira2..apa yg kitaorang makan hari tu..memang lebih la harga dia dari apa yg kitaorang bayar - buffet ala carte..so memang berbaloi..

BOLOGNAISE SPAGHETTI
For me..memang menarik la konsep Buffet Ala-carte ni..rasa macam nk pg lagi je..hahaha..next gaji la..tp x sure buffet ala carte ni sampai bila..apa pun..next time kalo dtg sana lagi..n buffet ala carte ni masih ada..kena pasang strategi..ambik salad n beraneka pizza..hehe

Thank You mr hubby..turuti permintaan isteri mu..hehe..Love u always

Capricciosa Pasta & Pizza
Lot 2. 127A, Lower Ground 2,
Sunway Pyramid Shopping Mall
03-79420513
Bus Hours : 11am – 10pm



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...