Tuesday, 19 July 2016

Lunch @ Wadihana Islamic Kitchen Bangi

Sabtu lepas, I ajak mr hubby pg cari kasut untuk si Lily. I sebenarnye dah aim dah kasut apa nk beli tuk dia..kedai tu kat bangi..so kitaorang opt tuk makan tengahari kat kawasan bangi jerr..mula2 I ajak pi makan kedai Nasi Bawal tu..tp mr hubby kata confirm panas kat situ..dengan bawak budak2 lg kan..so better pilih tempat yg ada aircond sikit la..

Next option..i ajak mr hubby pi Wadihana Islamic Kitchen..dulu pernah gak singgah sini..tp ramai..so x jadi nk order..Hari tu pg tuk lunch..x ramai pun..kali ni..x sempat nk snap gambar menu..huhu..kamera pun dah sedikit uzur..hahaha..kena beli baru ni..so I snap gambar mana yg sempat saja..

INTERIOR..GELAP SIKIT..HEHE
Ada menu western dan menu local..i mula2 macam nk makan western..tp bila tengok gambar Soto Ayam..terus i order..hahaha..tuk anak i..kitaorang order kan mee soup..mr hubby lak..Nasi Goreng SWIK (Nasi Goreng Kampung..)..Tuk air lak..i order air mata kucing, barli ais..dan teh o ais asam boi..tu pilihan mr hubby la..dia mmg suka yg ada asam2 boi ni..

Cepat gk makanan dan minuman dia sampai..tp coz x ramai pun customer time tu..
This is my dish..Soto Ayam..dengan 2 bergedil yang agak besar saiz nye..serious..memang sedapp..just i wished kalo dia boleh letak banyak sikit kuah dia..coz cepat sangat meresap..so hujung2 tu dah xde kuah dah..begedil dia pun sedapp..besar2 lak tu

I suka sangat kuah soto ni..dr segi rasa macam pakai kuah rebusan daging..coz memang terasa la kuah dia..portion pun memang memadai untuk i.. anak2 i pun suka makan..

SOTO AYAM RM8.90
Mr hubby nye nasi goreng..sedap gk la..tp xde yang luar biasa..tp i tengok licin habis pinggan dia..hahaha..Ziyad punya mee soup lak..mcm x luak jerr..sikit je kot dia makan..tiap kali i tanya..jawapan dia..sedapp!! tp bila i rasa soup dia..i rasa lain macam..ada rasa hanyir2 sikit..patut la x habis2..tp pelik..kata sedap..sabar je la anak i ni..

CLEAR NOODLE SOUP RM7.90
NASI GORENG SWIK RM9.90
Overall..not bad la..next time nk try western dia pulak..dari segi harga..for me..reasonable la..not too pricey..affordable..K..next agenda..nk cari kasut Lily..cian..sebenarnya nk cari kasut Raya dia..walaupun Raya dah habis..beli kan je la..cian tengok kasut dia..pakai dress lawa2..kasut lak spoil..huhu..

k..shopping time..

Wadihana Kitchen
2, Jalan Medan Pusat 2C,
3B Curve Business Park, 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
TEL : 03-8927 5540



1 comment:

  1. Kalau tak silap wadihana bangi tu di miliki oleh non muslim, tapi masih kekalkan nama islamic. Ala ala rayani air lah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...