Monday, 28 September 2015

Dinner @ Relish IOI City Mall, Putrajaya

Malam tu sebenarnye nk pergi ke tesco..shopping barang rumah sikit..biasa la..dpt gaji jer terus shopping brg rumah dulu..so before shopping2 kat tesco IOI City Mall tu..cari tempat makan dulu..mula2 terfikir nk makan dekat Fish & Co..tp last2 kitaorang opt tuk try makan dekat Relish..malam tu ramai kot dekat IOI..jammed pack dengan orang..ice rink tu pun penuh..

Address : Malaysian Restaurant and Asian Restaurant, IOI City Mall (Lot L15), 62502 Putrajaya, Putrajaya, Malaysia

WELCOME
COUNTER
Dinner malam tu..penuh jugak customer..tinggal beberapa seats jer dalam Relish tu..usha2 menu dia..mostly local n western cuisines..usha2 meja sebelah..portion leh tahan besar..ada set option tp x sure pulak set tu only for weekdays saja ke or every day..last2 I try their Chicken Satay Burger and mr hubby lak order Baked Macaroni. These set comes with one of our preferred choice of dessert, and one glass of Ice Peach tea..Dessert, I pilih, bubur pulut hitam..mr hubby lak, order bubur cha cha..ada tiga choices jer tuk dessert..lagi satu tu I, Herbal Treasure Soup..

Dari segi service..agak cepat jugak la..x sampai 10 minute..makanan dah sampai..dari segi harga..x ingat sebenarnya..hehehe..tp semua set rasanya below RM20..so i letak harga based on my receipt..

Jom usha gambo2 dinner kami malam tu..

CHICKEN SATAY BURGER RM17.88 (IKUT RECEIPT)
THE BURGER
My verdict on the chicken satay burger..mula2 makan tu rasa pelik sikit..hehehe..memang burger dia rasa satay..kuah kacang, timun, onion rings..sedap jugak la..tp mungkin x akan re-order balik dish ni next time kot..coz ada feeling rasa pelik sikit..hahaha..set burger ni dtg sekali ngan kopok lekor dan sayur2 carrot n timun..apa pun..portion boleh tahan..presentation pulak..memang tip top!!

BAKED MACARONI RM15.18 (IKUT RECEIPT)
BUBUR CHA CHA

Mr hubby nye baked macaroni pulak, memang sedap..panas2..cheese dia lekit2..berebut si Lily n Ziyad makan ngan ayah dia..ayah dia dpt makan chikit jer..hehe..portion dia pulak..agak kecik sikit..apa pun..licin habis malam tu..bubur cha cha & bubur pulut itam dia pulak..bg i marvelous..dua2 sedap..

Ada inciden malam tu..si Ziyad tertumpah gelas air ice peach tea tu sampai pecah..nasib waiter2 diaorang pantas..cepat jer kemas..n dpt free ganti one ice peach tea..basah kuyup jugak la I malam tu..si Ziyad tertumpah betul2 kat my lap..huhuhu…

Overall, not bad la tempat ni..probably next time nk try set nasi dia lak..coz tengok portion dia agak besar jugak…hehehe..apa pun..will definitely revisit..

K, nak pg tesco lak..shopping!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...