Friday, 18 September 2015

Dinner @ Don Don Tei Mitsui Outlet Park Sepang

16th September 2015..hari cuti..so that day..ajak mr hubby tuk jalan2 kat mall..memandangkan cuaca jerebu skang..so x leh nk bawak anak2 jalan2 kat luar..mula2 ajak pg ke D’Pulze..mr hubby x mau lak..so plan b..pg ke Alamanda atau IOI City Mall..tu jerr mall yg dekat dengan rumah..x mau jalan jauh2 sangat..i dah 38 weeks..tunggu masa jer ni..berdebar...tp bila dalam kerete..mr hubby bg tau..ajak pg ke Mitsui Sepang..i of coz la suka..first time nak jejak ke sana..member kata best..lagi best dari JPO..so we will see nanti..

WELCOME TO MITSUI
Sampai pun dah senja..tp seriously..ramai kot yg dtg ke Mitsui hari tu..penuh parking..first impression bila masuk2 aje..macam shopping complex biasa jer..tp bila tengok semua kedai mesti ada tanda..SALE!!! banyak gak kedai yg kitaorg masuk..tp xde pun membeli sangat..

Tetiba lalu dekat kedai makan ni..kosong jer..macam xde orng..tp si Ziyad ternampak Set Udon dekat display counter dia..Ziyad dah stat teruja..sepanjang tu asyik sebut “mama..ziyad nak mee”..so apa lg..last2 kitaorang opt tuk makan kat situ..i suka ajer kalo makan makanan jepun ni..hehe

Address : F55, Mitsui Outlet Park, Malaysia

DON DON TEI
Memang nampak macam kedai makan Jepun kan..time kitaorg masuk tu..hanya ada satu couple jer yg tengah makan..jom!! kita usha menu2 dia..

PART OF THE MENU
INTERIOR
Last2 I pilih, Don Don Tei Udon Noodle Set. Mr hubby lak order Oyakodon Rice Bowl Set. To add on, another rice bowl. Air lak., order cold green tea (free flow).

DON DON TEI UDON NOODLE SET RM32.90
UDON
OYAKODON RICE BOWL SET RM14.90
Set Udon dia, ada semangkuk Udon, salad n tempura..kalo makan sorang, confirm kenyang giler..tp malam tu..share dengan Ziyad n Lily..actually Ziyad n Lily makan habis semangkuk Udon tu..portion udon tu bg i..memang banyak..kelaparan betul anak2 i malam tu..i pulak makan nasi add on tu dan tempura..pun dah cukup kenyang..

Overall dari segi rasa, not bad, sedap jugak..tp pernah rasa yang lebih sedap la..tempura dia bg I memang sedap..jus kalo tempura ni..i pelik nape nak kena letak capsicum..huhuhu..mcm x berapa matching..kurang sedap sikit bila capsicum di tempurakan..hehehe..jus my opinion la..miso soup mr hubby lak..a bit masin..x habis pun miso soup tu..kuah Udon lak..rasa macam terkurang garam…memang rasa healthy gitu..hehe..Oyakodon mr hubby, sedap..perasa spot on!!

Dari segi harga..quite reasonable..tp choice menu dia x banyak so x banyak choices leh pilih. Dari segi service, ok..mesra pelanggan..Apa pun, kalo dtg ke Mitsui, nak try makanan Jepun, leh singgah ke sini..

Best jugak Mitsui ni..kedai makan pun banyak..mr hubby sebenarnya yg banyak window shopping..mostly kedai sports dia akan masuk la..apa pun..confirm akan datang balik ke Mitsui ni..

K, dah cukup tenaga dah..leh sambung shopping balik..hehehe..



1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...