Friday, 28 August 2015

Lunch @ The Gravy Factory Nu Sentral

Member ofismate sorang ni nk kawen dah..so dia akan start cuti panjang…so kitaorang ajak dia makan2 luar..last lepak sebelum jadi bini orang..tempat yg senang untuk kitaorang terjah..x lain x bukan..Nu Sentral..skang dah ada macam2 dekat Nu Sentral..banyak jugak kedai2 makan yg baru..so this time..kitaorang makan dekat The Gravy Factory..

Address : L.05-5, Nu Sentral Mall, Jalan Tun Sambathan, 50470 KL
Kedai ni satu floor dengan wayang..Melur n Thyme..Sangkaya..ada byk sgt kedai makan kat floor ni..

WELCOME!!
Waktu lunch hours dekat Nu Sentral ni memang happening la..almost semua kedai full..x kisah la minggu gaji ke tak..tp full sesaja..So waktu kitaorg sampai..cun2 jer ada meja tuk kitaorang..siap ada yg celebrate birthday la lunch tu..havoc la..i x pernah lagi makan kat sini..tp the bride to be tu pernah datang makan sekali kat sini..dia kata makanan sedap..so we opt to try la makan kat sini..

Ehm..set lunch hari Jumaat memang xde..so unluncky for us la..so usha2 menu..last2 I order Fish Fillet Burger..yg lain order, Grilled Chicken Burger, Chicken Maryland dan Hainanese Chicken Chop..memandangkan full house hari tu..so order kitaorang pun boleh tahan la sampai lambat..perut I siap dah main lagu dah..memang lapo..

Yang gambar kat bawah ni.. i punya..Fish Fillet Burger..serious memang sedap..tp bg i..apa yg menarik tentang dish ni..kuah gravy dia..rasa nye mcm kuah black pepper..i siap habiskan gravy tu..rasa macam nk mintak tambah je lagi..hahaha..fries tu pun i dip ngan gravy tu..overall..recommended la dish ni..

FISH FILLET BURGER RM15.00
CHICKEN MARYLAND RM24.10
HAINANESE CHICKEN CHOP RM23.00
GRILLED CHICKEN BURGER RM15.00
Dari segi presentation makanan..memang marvelous la..very tempting..portion pun bg I sesuai..not too much and not too little..

The other dishes..i x leh nk comment sangat..tp member semua ckp sedap..licin je i tengok semua makan..hehehe..most of the dishes datang dengan gravy la..except for my friend's Chicken Maryland..yg tu xde gravy..

Ambience dia pun quite nice..ada outdoor tables and all..tp waktu lunch hours..a bit panas sikit la..so we opt tuk beraircond kat dalam..apa pun..another nice food joint to try out if u r in Nu Sentral!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...