Wednesday, 5 August 2015

Dinner @ PORT Cafe Bangi

Food hunting kembali..hahaha..memandangkan x lama lagi nk bersalin dah..so I nak polon semua benda yg I nak makan..hahaha..boleh ke gitu..ish ish..sebenarnya xde pun plan sangat nk makan mana malam tu..tp for sure I x mau makan nasi..tekak rasa mcm nak makan western..ngada2 sangat kan..so I cadang dekat mr hubby tuk pg ke Bangi, Port Café..Cafe ni betul2 belakang An-Nur Hospital..kawasan sini memang banyak kedai..lagi2 bila Bangi Sentral dah start beroperasi..lagi byk kedai makan dekat situ..

Address : No.7-G Jalan Medan Pusat Bandar 1A,, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor, Malaysia
Phone : 60 16-555 6020

PORT CAFE
Sampai2 aje ke kedai tu..xde la ramai pelanggan tp meriah jugak la..so once usha2 menu dia..perghh..banyak jugak makanan yg dijual kat Port Café ni..Siap ada nasi arab lagi..usha gak meja2 sebelah kan..rata2 order nasi arab atau pasta..so lepas belek2 menu tu..last2 I order Burger..BeefCheezooka, ziyad order mee bakso, mr hubby lak order Nasi Goreng Kampung…katanya nk nasi gak malam tu..dan add on mushroom soup.

Jom tengok menu2 yang ada..
MENU
MENU
Service ok dekat café ni..makanan pun sampai cepat..kecuali burger I sampai lambat sikit la..burger bakar katakan..katanya kedai ni pernah masuk JJCM tp I x tertengok pulak episode café ni…

Mee Bakso (RM4.50) si Ziyad..biasa saja..i mintak x nak sayur..so memang kosong la bakso dia..ada beef meatball dan mee jer..seronok la si Ziyad makan..laju jer..gambo bakso xde..dah disambar dulu dah..

Nasi Goreng Kampung mr hubby lak..sedapp!!. mr hubby pun suka rasa dia..i dpt la rasa sikit..ehm..memang sedap..just komen mr hubby..kalo dpt pedas lagi..lagi masyuk la..

NASI GORENG KAMPUNG RM5.00
Mushroom soup dia..mcm pakai istant jer..hahaha..tp memang pekat giler..x smooth sangat..ada ketulan2 mixture lagi dalam soup tu..garlic bread dia biasa2 saja..

MUSHROOM SOUP WITH GARLIC BREAD RM4.50
Yeah…akhirnye..burger I sampai..ambitious malam tu…order double..i xde la budget burger dia besar..sampai2 ajer..i dah tau dah..confirm I x leh nak habis makan sorang..mr hubby pun dah pandang lain macam..hehehe..rasa patty dia sedap…tp for me..kena bakar lagi sikit..x cukup “char” dekat patty dia..dah kalo boleh..tambah some acidity dalam burger tu..lebih kan tomato ker..tambah pickle ker..coz bila dah makan separuh jalan..tekak dah start rasa lain macam…last2..macam biasa..mr hubby la yg tlg habiskan..hehehe..

BEEFCHEEZOOKA RM17.90 (DOUBLE PATTY) 
TEMPTING
Interior dia simple ajer..x byk deco2 pun..tp kira orait la..dari segi harga..xde la mahal sangat..on the average side.

WALL DECO
PORT CAFE
Lepas ni dah xde dah nak makan bege2..hahaha..ok..mata dah start ngantuk dah ni..nasib mr hubby yg drive..k..jom balik!!

Chow..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...