Monday, 4 June 2018

Buffet Ramadhan 2018 : Tasik Cempaka Villa by Felda D’Saji Bangi

Apabila mr hubby ajak makan luar, I pun on je la. Berbuka bersama geng-geng ofismate mr hubby. Ofis I ada jugak buat tp I x dpt nak pergi. So kali ni, berbuka puasa di Tasik Cempaka Villa, by Felda D’Saji di bangi. Bangunan ni betul2 sebelah tasik (tp malam-malam x berapa nk perasan), n belakang kawasan McDonald Bangi Seksyen 9. Memandangkan mr hubby belanja kitaorang semua berbuka, so I x berapa pasti harga dia berapa. Tp bila google, harga dewasa dalam RM58 and kanak-kanak dalam RM33. Kira ok la kan. Rata-rata skang buffet mesti atas RM80. 


I dari KL so petang tu, dah start hujan renyai2. I sampai pun dalam 530 dekat rumah. So bersiap semua, dalam 620 jugak la baru nk bergerak. Ke arah Bangi, jem sedikit la, tp kami ikut jalan dalam. Sampai je depan pintu Tasik Cempaka Villa tu, hujan selebat-lebatnya. Nasib baik pekerja dia ada sediakan payung. So xde la basah kuyup. Di bahagian luar ada jugak gerai2. Bahagian western, soup2, kambing golek semua di bahagian depan. Kena berhadap dengan hujan untuk sampai ke kawasan menu yang itu. Pekerja dia memag cemerlang. X putus bawak kitaorang pergi dan balik dari kawasan situ. Seriously, ni first time I pergi ke buffet, x perlu berautur untuk makan kambing golek. Banyak giler malam tu. 

Dari segi kawasan, memang agak privacy sedikit. Tempat dia xde la besar macam hotel2. Tp untuk office event, rasa cukup ni. So memandangakn orang x berapa padat dalam tu, so x perlu nk beratur pun untuk mengambil makanan. Makanan dia, by Felda D’Saji. I memang dah selalu makan dah Felda D’Saji ni. Ofis I memang customer tegar. Makanan dia malam tu, agak sedap la. Tp ada jugak hit and misses. Ada yang telebih masin, tawar, tp overall, choice and variety memang best. .For me I suka. 

KAWASAN DALAM

Antara kegemaran, I suka kambing golek, salad, Sup kambing, Carbonara (sedikit tawar) tapi anak I habis makan 3 mangkuk, kuih muih dan sambal2 dia. I dah lama x makan kambing, so bila buka jer, terus pening bila makan. Hahaha. Patahkan selera jer. Ada juga mee goreng, soto, nasi campur, rojak, pecal, desert dan macam2 lagi. 

KAMBING GOLEK..

CARBONARA..MARINARA PUN ADA..

ASAM-ASAM

PECAL & KERABU

PLATE MR HUBBY..HEHE

SUP KAMBING..KONGSI DENGAN HUSBAND

SOTO

MR HUBBY KATA SAMBAL DIA SEDAP

MINUMAN

BUBUR LAMBUK & BUBUR PULUT HITAM

ABC

GORENG2

SOME OF THE DESSERT..BYJ YANG DAH HABIS

Surau dia dalam bangunan tu sendiri. Di bahagian depan receptionist. X berapa besar so kena take turn untuk solat la. I lepas makan terus pg solat coz kalo lambat, confirm penuh. Banyak telekung disediakan dalam tu. 

Overall..tempat ni memang best. X berapa crowded, banyak choice makanan, senang untuk jaga budak2, pekerja dia pun cepat je ambik pinggan dari atas meja, harga pun affordable. Time balik, still hujan renyai2 lagi. Tapi kami redah saja. So, its time to head back home, Perut dah macam nk meletup dah. Badan pun dah start panas. Terlebih kambing ni..huhu

Selamat berpuasa dan selamat berbuka semua !!

Lake Cempaka Villa
Taman Tasik Cempaka, 
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, 
43650 Bangi
FB : Lake Cempaka Villa Official atau IG : @lakecempakavillaofficial


4 comments:

  1. ada tgk juga org review tmpt ni..food under felda d'saji sedap..kambing golek tk rmi Q mmg syok la..khai mok khai tu menu apa ye

    ReplyDelete
  2. Khai Mok Khai tu Thai Nasi Beriyani. Tp hari tu husband yang makan. Katanye sedap. I dah bedal kambing, pening dah. Nk makan nasi pun x lalu. Huhu.

    ReplyDelete
  3. Banyak betul koleksi makanan kt sini.. Nyam Nyam.. Memang menggugat keimanan time puasa ni.. Huhuhuhu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...